GRAJSKA ZAJTRK KOŠARICA

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

Grajska zajtrk košarica

Na gradu so najlepša jutra. Tu, okoli nas, je mogoče zaznati energije, prisotne le na točkah, kjer so postavljene cerkve ali gradovi. Tudi grad Podsreda ni izjema. Užiti »zemeljsko energijo« v okolici gradu in se podkrepiti z GRAJSKIM ZAJTRKOM, pa je izkušnja, ki je še dolgo ne boste pozabili.

V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, posebna grajska izkušnja, ob kateri bodo vaše brbončice norele!

Glavna vodila našega delovanja, kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji, so ravno spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in gojenje pozitivnega odnosa do okolja v katerem bivamo. Domač kruh, domača pašteta, domača marmelada in namazi, domač med, domač sok in domače mesnine, sirčki ter domač jogurt narejen iz mleka krav, ki se pasejo po okoliških pašnikih vas bodo pozdravili takoj, ko previdno odprete pokrov naše grajske zajtrk košarice! SE VAM ŽE CEDIJO SLINE?

Zajtrk košarico lahko pojeste v udobju grajske sobe, v grajski dvorani, kjer nejdete tudi kavomat in čajni kotiček, na sončnem dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pri bližnjem ribniku na piknik odeji, za katero bomo poskrbeli mi, na bližnjem travniku ali gozdni jasi.
Začnite dan na gradu z raznolikim zajtrkom z izbranimi domačimi kozjanskimi dobrotami, pridelanimi na zemlji, ki je stoletja napajala grad.
SESTAVITE SI SVOJO KOŠARICO

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

Vsebina GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE je pripravljena z ljubeznijo do domačega in je dokaz več, da na gradu Podsreda trajnost ni le beseda, temveč temeljno načelo naše filozofije kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji.

V skrbno pripravljeni košarici vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, kar bo pika na i vaši grajski izkušnji.

Veseli smo, da smo pri Sobah in apartmajih gradu Podsreda v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo naše GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!
Tako lahko brezskrbno uživate v skrbno pripravljeni zajtrk košarici vsak dan svojega bivanja na gradu in ste med okušanjem dobrot prepričani, da so vse do zadnje pripravljene z veliko mero strokovnosti, skrbnosti in ljubezni.

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
kunej1976@gmail.com

Ravnajmo spoštljivo do narave

Vsa steklena embalaža v košarici je vračljiva, zato goste prosimo, da jo ob oddaji na koncu dneva vrnejo skupaj s košarico.

STE ZA PIKNIK ZAJTRK V SADOVNJAKU?

NAJLEPŠA LOKACIJA ZA PIKNIK ZAJTRK!

SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA (Gradišče 22, Podsereda)

Privoščite si grajski zajtrk v senci mogočnih jablan, prisluhnite ptičjemu petju in uživajte v pogledu na pisan sadovnjak, kjer uspeva več kot 100 različnih tradicionalnih starih sort sadnih dreves.

Lokalna ponudba v košarici

Naša glavna vodila so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja.
To delimo tudi z vami, častiti gostje, ki vam nudimo zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin in izdelkov:

Kmetija Kunej

Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka, v neposredni bližini gradu Podsreda, njena zgodovina pa sega stoletja nazaj. Od prednikov so današnji lastniki podedovali kmetijo kot tudi predanost kmečkemu delu in p najpomembnejše – dobre in preverjene recepte za odlične mesne in druge izdelke.
Pri Kmetiji Kunej se jutro zgodaj začne. Z ljubeznijo pripravijo slastni zajtrk, ki prebudi brbončice in napolni srce. Verjamejo, da mora domač, ročno narejen kruh biti na voljo vsem, zato so se povezali s Pekarno Resnik v Kozjem, ki za njih pripravlja svež kruh.

Na Kmetiji Kunej verjamejo v domače, tradicionalne izdelke, ki prebudijo okus domačnosti. To strast delijo s svojimi lokalnimi strankami in tistimi, ki prihajajo od daleč naokoli in uživajo v dobrotah, ki so jih pripravili.
To je tudi razlog, da smo pri Sobah in apartmajih na gradu Podsreda ravno v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
M: kunej1976@gmail.com

Čebelarstvo Kozmus

Na čebelarstvu Kozmus na Pilštanju, ki leži v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega parka, čebelarijo s približno 50-timi čebeljimi družinami. Vodja čebelarstva je dr. Peter Kozmus, priznan čebelar, čebelarski strokovnjak in predavatelj. Zaposlen je na Čebelarski zvezi Slovenije, kjer skrbi za čistost vrste kranjske čebele. Od leta 2017 je podpredsednik največje čebelarske organizacije na svetu APIMONDIA. V okviru svojih nalog se udeležuje številnih čebelarskih konferenc po vsem svetu, kjer na različne načine pomaga čebelarjem. Trenutno je naš največji ambasador slovenskega čebelarstva v svetu!
Med na čebelarstvu Kozmus pridelujejo z veliko skrbnostjo in si pri prizadevajo obdržati njegovo prvinsko kakovost. Med izdelki čebelarstvo ponuja različne vrste medu, cvetni prah, propolis, vosek ter izdelke, ki jih iz teh sestavin izdelujejo. Od leta 2017 so vključeni v kolektivno blagovno znamko »Slovenski med kontrolirane kakovosti« ki kakovost naših izdelkov dodatno potrjuje.

Pilštanj 62, 3261 Lesično;
T. +386 (0)3 809 02 21;
M. +386 (0)41 352 997;
peter.kozmus@gmail.com;
www.cebelarstvo-kozmus.si

Kmetija Sinkovič

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Bogato ponudbo odličnih domačih mlečnih izdelkov pa so pred kratkim obogatili še s prvim domačim »frozen jogurtom« Frozy-jem v Sloveniji, ki ga obožujejo majhni in veliki!

Vrenska Gorca 4, 3255 Buče;
M. +386 (0)41 369 354;
katja.sinkovic@gmail.com;
www.kmetijasinkovic.si

Naročilo in prevzem zajtrk košarice

Naročilo vsebine vaše grajske zajtrk košarice uredimo že pred vašim prihodom na grad. Ob potrditvi rezervacije po elektronski pošti prejmete zajtrk meni s kar osmimi različnimi možnostmi izbire jedi (tudi vegi varianto), izberete svoj želeni zajtrk za vaše prvo jutro pri nas in nam svojo izbiro sporočite po e-pošti ali po telefonu.

Med bivanjem v naših apartmajih in sobah pa nam svojo izbiro zajtrka sporočite en dan vnaprej v odpiralnem času recepcije osebno ali po telefonu oz. preko e-pošte.

Košarica pričaka goste v viteški dvorani, ki se nahaja neposredno pod sobami in apartmaji. Vsaka košarica je označena z imenom nastanitve gosta. Prevzem košarice je od 7.30 ure naprej, oddaja prazne košarice pa najkasneje do večera.

POLETNI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7. ure do 7.30
ZIMSKI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7.30 do 8. ure

Doplačilo za dodatno jed pri zajtrku je 6,00 €/jed.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?