TEMATSKE DELAVNICE

Na željo obiskovalcev po predhodni najavi organiziramo delavnice za otroke in odrasle, ki so povezane s tematiko naših razstav.

Netopirska delavnica

Na podstrešju gradu Podsreda je svoj dom našla kolonija netopirjev iz družine MALI PODKOVNJAK (Rhinolophus hipposideros), ki je najbolj pogosta zaščitena vrsta netopirja na Kozjanskem. Poletja preživijo na podstrešjih, zime pa prespijo v jamah s stalno temperaturo.
Po vodenem ogledu razstave o malem podkovnjaku, ki omogoča vpogled preko kamere v bivališče netopirjev, bomo na delavnici izdelali »netopirski magnet« in spekli »netopirske piškote«.
Netopirska delavnica Grad podsreda
Netopirska delavnica Grad Podsreda
Kaligrafska delavnica Grad Podsreda

Kaligrafska delavnica

Vas zanima, kako so mojstri pisali na srednjeveškem gradu Podsreda? Bi se preizkusili v pisanju s kaligrafskim peresom? Pridružite se nam na kaligrafski delavnici, na kateri bomo spoznali osnove umetnosti lepega pisanja.

Steklarka delavnica

V sodelovanju z Društvom steklarjev Slovenije organiziramo steklarske delavnice, ki jih izvajajo priznani steklarski mojstri. Na delavnici se boste preizkusili v poslikavi in brušenju stekla. V sklopu delavnice si bomo ogledali stalno steklarsko razstavo stekla iz nekdanjih
glažut.

Delavnica s Hermanom Lisjakom

V sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje pripravljamo otroške delavnice s Hermanom Lisjakom na temo razstave »Herman Lisjak v Kozjanskem parku«, ki bo na gradu Podsreda na ogled do leta 2022. Ogledu interaktivne razstave sledijo delavnice, namenjene spoznavanju našega okolja, pomenu njegovega varovanja in trajnostnega razvoja.
Delavnica s Hermanom Lisjakom
Delavnica s Hermanom Lisjakom

Vse delavnice trajajo dve šolski uri in sprejmejo do 25 oseb.

Za več informacij ali rezervacijo nas kontaktirajte:
Uprava Kozjanskega parka v Podsredi: +386 (0)3 800 7100
E: kozjanski-park@kp.gov.si

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?