23. PRAZNIK KOZJANSKEGA JABOLKA

23. PRAZNIK KOZJANSKEGA JABOLKA

Bliža se Praznik kozjanskega jabolka, ki se vedno odvija drugi teden v oktobru. Tradicionalno pričnemo z nedeljskim Pohodom po kozjanskih sadovnjakih in zaključimo s sejemskim dogajanjem drugi vikend v oktobru. Letos bo torej bogato dogajanje potekalo vse od 2. do 9. oktobra.

Višek dogajanja letošnjega Praznika kozjanskega jabolka bo v soboto, 8. in v nedeljo, 9. oktobra, ko trg Podsreda napolnijo številni ponudniki z regionalnimi produkti. Poudarek ponudbe je na jabolkih iz travniških sadovnjakov, domačih izdelkih in pridelkih, izdelkih umetnostne obrti brez »globalnega kiča«.

Prireditev spremlja bogat kulturni program, predstavitve že skoraj pozabljenih obrti, tekmovalne in družabne igre, ustvarjalnice za otroke, predstavljajo pa se tudi številna društva, združenja in zavarovana območja ter osnovne šole in vrtci iz območja Kozjanskega parka.

PROGRAM DOGODKOV

 

DELOVNI ČAS 

 

Dragi grajski prijatelji, z veseljem vas obveščamo, da bo grad Podsreda v mesecu septembru in oktobru odprt vse dni v tednu, razen ob ponedeljkih, med 10. in 17. uro. Vabljeni.

Zapri

Registration

Forgotten Password?