GRAJSKA POT PODSREDA

Peš po grajski poti na grad Podsreda

Eno najlepših možnosti za sprehod po naravi Kozjanskega parka nudi interaktivna GRAJSKA POT PODSREDA, ki se začne pri glavni upravni pisarni Kozjanskega parka v Podsredi in vodi čez srednjeveški trg Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici, skozi gozd vse do gradu Podsreda.

Gre za interaktivno grajsko učno pot o biodiverziteti, ki je označena s smernimi in dvojezičnimi slovensko-angleškimi informativnimi tablami, ki omogočajo raziskovanje izjemne biotske pestrosti in bogate kulturne dediščine kot tudi ostalih zanimivosti okolice.
Na 2,5 km dolgi poti lahko obiskovalci na 14 interaktivnih točkah izvedo več o naravi Kozjanskega regijskega parka, s pomočjo informativnih tabel odkrijejo izjemno biotsko raznovrstnost okolice in preizkusijo svoje znanje o gozdu ter o bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti.

Grajska pot Podsreda je nastala v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva (LIFE 16 GIE/SI/000711), v katerem Kozjanski park sodeluje kot partner.
Tema: gozd, srednjeveški trg in grad
Dolžina poti: 2,4 km
Krožna: ne
Izhodišče: trg Podsreda, pri upravi Kozjanskega parka, Podsreda 45
Koordinate izhodišča: 46.04057, 15.59033
Cilj: grad Podsreda
Koordinate cilja: 46.02758, 15.59
Najnižja točka: 245 m nmv (Podsreda)
Najvišja točka: 475 m nmv (Grad Podsreda)
Vodenje za najavljene skupine:
JZ Kozjanski park, Podsreda 45, 3257 Podsreda
Tel.: 03 800 7100
Mail: kozjanski-park@kp.gov.si
ZLOŽENKA IN ZEMLJEVID GRAJSKE POTI PODSREDA

Registration

Forgotten Password?