REZERVIRAJ APARTMA ALI SOBO NA GRADU PODSREDA

“Unikatno doživetje spanja za grajskimi zidovi, kjer udobje sreča zgodovino.”

Častiti grajski gost,

Z obiskom gradu Podsreda dodajate novo stran starodavni zgodbi, ki se je na tem mestu začela pisati daljnega leta 1150. Grad je takrat nosil ime Herberg – kar v stari nemščini pomeni »zatočišče«. Bil je varen pristan za bojevnike in popotnike, danes pa je postal udobno mesto za grajske počitnice – za vas dragi popotnik, ki iščete intimen trenutek in udobje med grajskimi zidovi.

Rezervirajte nočitev na Gradu Podsreda in doživite svojo grajsko pravljico!

Čeprav vse svoje goste z veseljem sprejmemo osebno, prisluhnemo vašim željam in vam razkažemo namestitev, vsakemu gostu nudimo brezstičen prihod v namestitev in prevzem ključev. Prav tako omogočamo brezstično plačevanje in naročanje hrane in pijače.

Fotografije doživetja

Unikatno doživetje spanja za grajskimi zidovi

Kjer udobje sreča zgodovino.

Le lučaj od središča enega najstarejših in največjih zavarovanih območij v Sloveniji – Kozjanskega regijskega parka, nad srednjeveškim trgom Podsreda, daleč stran od vsakdanjega vrveža, stoji grad Podsreda, »najbolj grajski med gradovi na Slovenskem«.

Ta veličasten romanski grad iz zgodnjega 12. stoletja je dragulj v kroni slikovite okolice, ki z grajskimi apartmaji in sobami ponuja unikatno doživetje spanja za grajskimi zidovi v osrčju zavarovanega naravnega območja.

Da na gradu Podsreda trajnost ni le beseda, temveč temeljno načelo naše filozofije kot enega enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji, pa dokazuje grajska ponudba, ki je v celoti izključno lokalnega izvora.

GRAJSKA ZAJTRK KOŠARICA LOKALNIH DOBROT

Želite svoji grajski izkušnji dodati piko na i? V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, posebna grajska izkušnja, ki je ne boste pozabili. ⁣Vsebina GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE je pripravljena z ljubeznijo do domačega in je dokaz več, da na gradu Podsreda trajnost ni le beseda, temveč temeljno načelo naše filozofije kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji.
NAROČITE SVOJ GRAJSKI ZAJTRK

DOŽIVLJAJSKI PAKETI Z NOČITVIJO NA GRADU

Sobe in apartmaji na gradu Podsreda ponujajo več edinstvenih možnosti za počitniška doživetja, ki združujejo raznoliko naravo, bogato kulturno dediščino in odlično lokalno kulinariko.

Oglejte si našo ponudbo počitniških paketov, ki so namenjeni odkrivanju tega skritega bisera, njegove neokrnjene narave, bogate kulture in pristnih doživetij.

Dovolite nam, da vam s široko paleto priložnosti za edinstvene grajske počitnice ustvarimo nepozabne spomine.
PREVERI PONUDBO DOŽIVLJAJSKIH PAKETOV

GRAJSKA POJEDINA

Popotniku, ki je našel zatočišče znotraj naših starodavnih grajskih zidov in je željan dobre grajske jedače in pijače, ponižno priporočamo izbiro grajskega narezka, sestavljenega iz pristnih domačih dobrot, ki jih za vas pripravijo na bližnji grajski Kmetiji Kunej. Vsebina narezka je pripravljena v Vaše zadovoljstvo, častiti gost gradu, dobrote pa so glede na Vašo izbiro lahko: mesne, mešano mesne in zelenjavne ali vegetarijanske.
POGLEJTE, KAJ SKRIVA GRAJSKI NAREZEK

IZPOSOJA E-KOLES

Grad Podsreda vabi, da odkrijete zgodbe, ki se skrivajo znotraj grajskega obzidja, še več neodkritih lepot pa se skriva v okolici našega gradu, ki leži v samem srcu zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka.
Na gradu Podsreda nudimo možnost dnevnega najema električnih koles.
RAZISKOVANJE OKOLICE GRADU S KOLESOM

ODKRIJTE TRAJNOSTNO DEDIŠČINO NAŠEGA GRADU

Doživite trajnostno ponudbo v objemu srednjeveškega gradu in grajskih namestitev, kjer si na vsakem koraku prizadevamo spoštovati zavezanost k ohranjanju okolja in zmanjšanju okoljskega odtisa.
Svoje goste vabimo, da z obiskom gradu Podsreda sprejmete okolju prijazen koncept delovanja in postanete del našega plemenitega prizadevanja. Kajti zemlja, po kateri hodimo, in naravni zakladi, ki jih cenimo, niso zgolj zapuščina naših prednikov, temveč posojilo od naših otrok, ki nam je bilo zaupano, da ga varujemo in ga s spoštovanjem in skrbnostjo predamo naprej.
VEČ O TRAJNOSTNI PONUDBI

Ponudba grajskih namestitev

Preživite noč kot graščak in užijte tišino grajskih zidov in lepoto neokrnjene narave Kozjanskega parka.

EMIN APARTMA
NA GRADU PODSREDA

 • Postelja: 5
 • Površina: 48 m²
 • Gostje: 5

Kneginji Emi je posvečen največji apartma na gradu Podsreda, ki nudi zvrhano mero udobja in združuje prednosti štirizvezdične namestitve z mogočno grajsko zapuščino. Prostoren in svetel apartma je idealen za družinske počitnice na gradu in obiskovalce, ki iščejo prostorne počitniške namestitve.

ROMANSKI APARTMA
NA GRADU PODSREDA

 • Postelja: 1
 • Površina: 30 m²
 • Gostje: 3

Apartma, ki nudi udobno bivanje v srednjeveškem grajskem okolju z vsem razkošjem 21. stoletja. Romanski apartma vas bo navdušil s sodobnim dizajnom, pa vendar tudi s klasičnimi srednjeveškimi elementi. Svetel in prostoren apartma, ki vključuje ločeno kuhinjo z jedilnico in veliko spalnico z udobno raztegljivo sedežno garnituro ter pisarniškim kotičkom,…

APARTMA CELJSKIH GROFOV
NA GRADU PODSREDA

 • Postelja: 1
 • Površina: 25 m²
 • Gostje: 2

Apartma Celjskih grofov je edinstven poklon eni najbolj znanih in najpomembnejših plemiških rodbin v Sloveniji. Vključuje ločeno kuhinjo z jedilnico in veliko spalnico s pisarniškim in dnevnim kotičkom. Uživajte v razgledih skozi okna, ki nudijo odličen pogled na zahajajoče sonce. Razgled, v katerem so brez dvoma z veseljem uživali člani…

TATTENBACHOVA SOBA
NA GRADU PODSREDA

 • Postelja: 1
 • Površina: 22 m²
 • Gostje: 2

Romantičen pridih je čutiti že ob vstopu v sobo, ki je prevzela ime po mogočni plemiški rodbini Tattenbach. Prostorna soba s fotelji, jedilnim in pisarniškim kotičkom ter minibarom je premišljeno opremljena z zgodovinsko navdihnjeno opremo in kosi pohištva iz masivnega hrasta. Že takoj, ko prestopimo prag Tattenbachove sobe dobimo občutek,…

Soba na gradu, spanje na gradu, nočitev na gradu, grad podsreda

LAZARINIJEVA SOBA
NA GRADU PODSREDA

 • Postelja: 1
 • Površina: 20 m²
 • Gostje: 2

Bi želeli stopiti v bolj plemenite čevlje? Potem je Lazarinijeva soba prava izbira. Pogled se najprej ustavi na edinstvenem stropu s križnim obokom, ki velja za veliko posebnost med namestitvami in se razpenja nad razkošnim dvojnim ležiščem iz masivnega hrastovega lesa. Da je slika še bolj popolna, celotno zahodno steno…

WINDISCHGRÄTZOVA SOBA
NA GRADU PODSREDA

 • Postelja: 1
 • Površina: 24 m²
 • Gostje: 2

Intimna lokacija na severni strani gradu s pogledom na tri strani grajskega posestva loči to namestitev od preostalih prostorov, ki jih ponuja grad Podsreda, kot se tudi spodobi za sobo, ki je urejena v čast zadnjih plemiških lastnikov gradu. Z edinstvenim slogom ta velika spalnica združuje ves značaj in čar,…

NAŠA ZGODBA

Na gradu Podsreda trajnost ni le beseda, temveč temeljno načelo naše filozofije kot Javnega zavoda Kozjanski park.

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino in srednjeveškim trgom dviga mogočni Grad Podsreda – “najbolj grajski med gradovi na Slovenskem”.

Grad Podsreda leži v osrčju zavarovanega območja Kozjanskega parka, največjega regijskega parka v Sloveniji, ki z neokrnjeno naravo, biotsko pestrostjo, bogato kulturno dediščino in lokalno kulinariko ter s srčnostjo domačinov ponuja pester nabor možnosti za nepozaben oddih.

Vse našteto je pripomoglo, da se v naše okolje steka vse več obiskovalcev, ki se k nam napotijo v želji po pristnem stiku z naravo in enkratnem doživetju naravnih in kulturnih lepot okolja.

Leta 2020 je Občina Kozje prisluhnila željam obiskovalcev in v prostorih spodnjega gospodarskega poslopja gradu Podsreda uredila tri sobe in tri apartmaje, ki jih upravlja Javni zavod Kozjanski park.


Inovativen projekt ureditve namestitev v grajskem okolju sledi temeljnim usmeritvam delovanja Kozjanskega parka, kjer verjamemo, da sta trajnostno ravnanje in skrb za naravno okolje edina prava pot.

Z zavedanjem, da naše ravnanje vpliva na okolje, lokalno skupnost ter ohranjenost naravne in kulturne dediščine, smo si za glavna vodila poslovanja zadali tesno sodelovanje z lokalno skupnostjo, pridelovalci hrane in pijače, lokalnimi ponudniki in izvajalci tradicionalnih obrti in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja, v katerem bivamo.

Ta načela želimo deliti s svojimi gosti, zato smo se ob urejanju apartmajev in sob ter pripravi ponudbe povezali z lokalnimi ustvarjalci, pridelovalci in obrtniki.

Na spodnji povezavi sledi kratek opis vseh sodelavcev iz lokalnega okolja, ki so vsak na svoj način pustili pečat v grajskih nastanitvah in prispevali majcen delec v mozaik vašega grajskega doživetja ter poskrbeli, da bo bivanje na gradu Podsreda dobilo resnično (g)rajski pridih med grajskimi zidovi.

VODNIK ZA PRIHOD NA GRAD PODSREDA

Čas prijave v namestitev je od 15. ure naprej, ali (po dogovoru) tudi prej, v kolikor je namestitev na voljo. Odhod iz namestitve je do najkasneje 10.30 ure, če ni drugače dogovorjeno vnaprej.

Na spodnji povezavi najdete enostavna navodila z vsemi potrebnimi INFORMACIJAMI ZA SAMOSTOJNI VSTOP in PREVZEM KLJUČEV do vaše nastanitve, vključno z navodili, kako uporabiti vašo osebno generirano vstopno kodo. Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na našo ekipo.

Grajsko poslopje Sob in apartmajev na Gradu Podsreda je na levi strani grajske stavbe. Ko prispete do gradu (Podsreda 103, 3257 Podsreda, Slovenija), sledite kratki poti, ki se spušča ob levi strani gradu in vas pripelje do vhodnih vrat v spodnje grajsko dvorišče, kjer se nahajajo namestitve.

Parkirate levo na parkirnem mestu, razložite prtljago in vozilo vrnete nazaj do glavne ceste, kjer so nasproti gradu parkirišča za goste.

Vstop v dvorišče apartmajev in sob je mogoč s ŠTIRIMESTNO KODO (poslali vam jo bomo v e-sporočilu pred prihodom na grad). Za odklepanje glavnega vhoda na dvorišče vtipkate štirimestno kodo v avtomatizirano ključavnico s tipkovnico na levi strani pred glavnim vhodom, potrdite s tipko ENTER (desno spodaj) in potisnete vhodna vrata navznoter.

Registration

Forgotten Password?