GRAJSKI NAREZEK

na gradu Podsreda

Popotniku, ki je našel zatočišče znotraj naših starodavnih grajskih zidov in je željan dobre grajske jedače in pijače, ponižno priporočamo izbiro grajskega narezka, sestavljenega iz pristnih domačih dobrot, ki jih za vas pripravijo na bližnji grajski Kmetiji Kunej. Vsebina narezka je pripravljena v Vaše zadovoljstvo, častiti gost gradu, dobrote pa so glede na Vašo izbiro lahko: mesne / mešano mesne in zelenjavne / vegetarijansko-veganske.
Fotografija je simbolična

Grajski narezek sestavljajo:

- Sušene mesnine: suha domača salama, suha vratina, suha ribica, domača čajna klobasa, sušene klobasice, sušena slanina ...;
- Domača jetrna in čili pašteta ter zaseka;
- Domači sveži sirčki – kmetija Sinkovič;
- Vsak narezek vsebuje vsaj dva ne-mesna namaza (skutno bučni, skutno čemažev, fižolov ...);
- Domača kuhana jajca;
- Domačo sezonsko ali vloženo zelenjavo (paradižnik, paprika, kumare, čebula, domača koruza ...)
- Suho domače sadje;
- Domače štručke in kruhek iz pšenične, ajdove in bučne moke.

Vinska spremljava

Če bo vaša ekscelenca poleg odlične jedače, željna še dobre pijače, vam ob narezku ponižno priporočamo naročilo buteljčnega vina kozjanskih gričev iz Vinotoča Mramor. Družina Mramor se ukvarja z vinogradništvom že vrsto let in trta je postala del njihovega življenja. Vsako leto znova sezono okronajo s trgatvijo in čudovite grozdne jagode spremenijo v kapljico rujnega. Izbirate lahko med naslednjimi vini: Rumeni muškat, Zeleni silvanec, Modra frankinja in Red Special.

V kolikor bi si raje kot rujne kapljice ob narezku zaželeli malo vitaminov, lahko po želji postrežemo domač jabolčni ali gosti sok iz Kmetije Kunej. Mogoče je tudi naročilo narezka s toplo vsebino (za 10 ali več oseb): dimljena domača šunka, vratina, plečka, domača klobasa, domača hrenovka, domač mesni sir, dimljen jezik. S prilogami.

Cenik

  • Grajski narezek za dve osebi 29 €

Vinska spremljava

  • Zeleni silvanec 14 €

  • Rumeni muškat 14 €

  • Modra frankinja 18 €

  • Red special 18 €

Dragi dvorjani, dovolite, da Vas v davne čase grajske gospode popelje grajski narezek z vinsko spremljavo, sestavljen iz izbranih domačih dobrot.

Želimo vam obilo gurmanskih užitkov med bivanjem na gradu Podsreda – najbolj grajskem med gradovi na Slovenskem!

Registration

Forgotten Password?