IDEJE ZA DRUŽINSKA DOŽIVETJA V OKOLICI GRADU

Ideje za družinska doživetja v okolici gradu Podsreda

Grad Podsreda z okolico nudi številne možnosti za nepozabne družinske pustolovščine!

Poleg vsebine srednjeveškega gradu Podsreda, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, je na gradu mogoče sodelovati v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda, primerni za vso družino, ki bo zagotovo uživala v raziskovanju skrivnih kotičkov gradu. Ob predhodnem naročilu pa si lahko na grajskem dvorišču, kot pravi dvorjani, privoščite grajski narezek, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode, ali celo grajski zajtrk v obliki piknik košarice.

Enega najlepših družinskih sprehodov v okolici gradu ponuja Grajska pešpot Podsreda, ki povezuje srednjeveški trg Podsreda in naš grad. 2,5 km dolga pot omogoča raziskovanje izjemne biotske pestrosti in bogate kulturne dediščine kot tudi ostalih zanimivosti okolice. V Podsredi pa lahko obiščete tudi upravo Kozjanskega parka, kjer vam bodo z veseljem pomagali s kakšnim koristnim napotkom, kaj obiskati znotraj zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka.

Če želite dan preživeti drugače, v naravi in ob žuborenju vode, obiščite Kukovičičev mlin v Podsredi, kjer imajo delujoč mlin na vodni pogon za mletje žit, ponudijo pa tudi pestro paleto slastnih domačih dobrot, ali pokukajte v čudoviti in skrivnostni svet čebelarjenja na Čebelarstvu Kozmus na Pilštanju, kjer v sožitju narave in človeka nastajajo različne vrste medu in drugi zdravilni čebelarski izdelki, s posebnimi 3D očali pa se lahko postavite celo v kožo čebelice.

Najlepše je uživati v naravi, v mirnem okolju, na odeji, v družbi najdražjih, ob tem pa prigrizniti nekaj svežega, poletnega. V Gostilni Šempeter v Bistrici ob Sotli vam po predhodnem naročilu pripravijo košarico za piknik za celo družino. Košarico, polno dobrot, lahko odnesete s sabo na gozdno jaso ali razgledno točko, ki jih v naših krajih ne manjka. In dogodivščina se lahko začne!

Slastna in ob enem zdrava sladica? Nič lažjega! Na Kmetiji Sinkovič na Bučah iz polnovrednega mleka izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte ter mlade sire, v poletnem času pa tudi vsem dobro poznan »Frozy« jogurt, ki je zagotovo najbolj osvežilen »zdrav« sladoled.

Pravljična doživetja pa se tu šele začnejo. Kilometer naprej od samostana Olimje se v gozdu skriva Dežela pravljic in domišljije, kjer boste mali in veliki obiskovalci vstopili v svet pravljic in ponovno spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like.

Po »copranju« z olimskimi čarovnicami se bo seveda prileglo kaj sladkega. Čokoladne tablice, figure, pralineji, dražeji, pisane bombonjere … vse to in še več najdete v deželi sladkih čokoladnih razvad v Čokoladnici Olimje, od tam pa skočite še do bližnje domačije Jelenov greben pod Olimsko goro, kjer je glavna posebnost stoglava čreda jelenov in muflonov, ki se prosto sprehajajo in jih lahko hranite s koruzo in si jih ogledate povsem od blizu.

Za vse nadobudne športnike pa Olimje ponuja še eno družinsko pustolovščino – FootGolf pri gostišču Amon Olimje. Foot golf je zabaven nov šport, pri katerem gre za združitev nogometa in golfa. Namesto z golf žogo in golf palico pri FootGolfu igrate z nogometno žogo na pravem golf igrišču.

Imate po vseh dogodivščinah še vedno dovolj energije? Povzpnite se do Stolpa na Rudnici, ki v naši zeleni destinaciji ena od bolj priljubljenih pohodniških točk. Stolp je poznan tudi kot Stolp zdravja in veselja, njegova višina do ploščadi meri 35,23 m, pogled pa seže vse do sosednje Hrvaške in v lepem vremenu tudi do prečudovitih Alp.

Ste za to, da gremo še višje? Gremo vse do vesolja! Vstopite v Planetarij Odiseja v Podčetrtku in doživite vesolje v 360°. Odšli boste v čas nastanka vesolja, spoznali naše Osončje, se sprehodili med galaksijami in meglicami ter izvedeli več o črnih luknjah.

Obisk Podčetrtka pa se seveda ne sme končati brez obiska Term Olimia in Termalije FAMILY FUN, ki je prvi in največji vsedružinski wellness v Sloveniji, ustvarjen iz ljubezni do družine. Nastal je labirint bazenov in prostorov, kjer ima vsak svoj najljubši kotiček.

ZA VEČ IDEJ IN NAMIGOV

sledite spodnjim povezavam do koristnih spletnih strani:

 KOZJANSKI PARK

Spletno mesto enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji

 VISIT PODČETRTEK

Spletno mesto Turistično informacijskega centra Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje

VISIT OBSOTELJE IN KOZJANSKO

Dobrodošli v pokrajini Obsotelje in Kozjansko – Območje občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje

VISIT SEVNICA

Sevnica – zakladnica doživetij!

BREŽICE

Čatež in Brežice – zeleni svet ob sotočju Save in Krke, termalni izviri, vinogradi in gradovi – Brežice, mnogi jim pravijo kar kraj, kjer se stikajo različni svetovi.

KRŠKO

V Krško po energijo okusov, vina, narave in kulture!

POSAVJE – POLNO PRILOŽNOSTI

Posavje je speča princesa slovenskega turizma.

Registration

Forgotten Password?