GRAJSKI NAREZEK

na gradu Podsreda

Grajski narezek

Popotniku, ki je našel zatočišče znotraj naših starodavnih grajskih zidov in je željan dobre grajske jedače in pijače, ponižno priporočamo izbiro grajskega narezka, sestavljenega iz pristnih domačih dobrot, ki jih za vas pripravijo na bližnji grajski Kmetiji Kunej. Vsebina narezka je pripravljena v Vaše zadovoljstvo, častiti gost gradu, dobrote pa so glede na Vašo izbiro lahko: mesne / mešano mesne in zelenjavne / vegetarijansko-veganske.
POGLEJTE, KAJ SKRIVA GRAJSKI NAREZEK

Grajski narezek sestavljajo:

- Sušene mesnine: suha domača salama, suha vratina, suha ribica, domača čajna klobasa, sušene klobasice, sušena slanina in drugo;
- Domača jetrna in čili pašteta ter zaseka;
- Domači sveži sirčki – kmetija Sinkovič;
- Vsak narezek vsebuje vsaj dva ne-mesna namaza (skutno bučni, skutno čemažev, fižolov ...);
- Domača kuhana jajca;
- Domačo sezonsko ali vloženo zelenjavo (paradižnik, paprika, kumare, čebula, domača koruza ...)
- Suho domače sadje;
- Domače štručke in kruhek iz pšenične, ajdove in bučne moke.

Vsebino narezka po potrebi z veseljem prilagodimo vašim željam, cenjeni grajski gost.

Vinska spremljava

Če bo vaša ekscelenca poleg odlične jedače, željna še dobre pijače, vam ob narezku ponižno priporočamo naročilo buteljčnega vina kozjanskih gričev iz Vinotoča Mramor.

Družina Mramor se ukvarja z vinogradništvom že vrsto let in trta je postala del njihovega življenja. Vsako leto znova sezono okronajo s trgatvijo in čudovite grozdne jagode spremenijo v kapljico rujnega. Izbirate lahko med naslednjimi vini: Rumeni muškat, Zeleni silvanec in Modra frankinja.

V kolikor bi si raje kot rujne kapljice ob narezku zaželeli malo vitaminov, lahko po želji postrežemo domač jabolčni ali gosti sok iz Kmetije Kunej.

Grajski narezek domačih dobrot je del naše grajske ponudbe, NAMENJENE VSAKODNEVNIM OBISKOVALCEM GRADU kot tudi GOSTOM NAŠIH GRAJSKIH SOB IN APARTMAJEV na gradu Podsreda.

Narezek z želeno spremljavo lahko postrežemo v grajski kuhinji z odprtim ognjem, v viteški dvorani ali na dvorišču gradu v prijetni senci mogočnih kostanjev, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej.

Mogoče je tudi naročilo narezka s toplo vsebino (za 10 ali več oseb): dimljena domača šunka, vratina, plečka, domača klobasa, domača hrenovka, domač mesni sir, dimljen jezik. S prilogami.
⁣⁣⁣⁣⁣
Če bi želeli svoje doživetje na gradu Podsreda nadgraditi s prav posebno kulinarično izkušnjo in okusiti pristne okuse Kozjanskega, nam pišete na elektronski naslov info@castlepodsreda.com oz. nas pokličete na tel. številko +386 (03) 580 61 18 ali +386 41 419 996.
⁣⁣
Ker želimo, da se pri nas počutite kot pravi grofje ali baroni, bomo skupaj s sodelavci rade volje ustregli vsem vašim željam in odgovorili na vsa vprašanja.

Cenik

  • Grajski narezek za dve osebi 36,00 €

  • Doplačilo na osebo 17,00 €

  • Doplačilo na otroka (3 do 14 let) 8,00 €

Vinska spremljava

  • Zeleni silvanec 14,00 €

  • Rumeni muškat 14,00 €

  • Modra frankinja 14,00 €

Dragi dvorjani, dovolite, da Vas v davne čase grajske gospode popelje grajski narezek z vinsko spremljavo, sestavljen iz izbranih domačih dobrot.
Želimo vam obilo gurmanskih užitkov med bivanjem na gradu Podsreda – najbolj grajskem med gradovi na Slovenskem!

Registration

Forgotten Password?