»KORAK V ZGODOVINO« ZASEBNI VODEN OGLED GRADU S PRIGRIZKOM

»KORAK V ZGODOVINO«: Zasebni voden ogled gradu s prigrizkom

Ogled gradu s posebnim sprejemom in osebnim grajskim vodnikom ter grajskim prigrizkom.

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tu se nad dolino in srednjeveškim trgom dviga grad Podsreda, ki že slabih 900 let kljubuje zobu časa. Stopite v preteklost z zasebnim vodenim ogledom gradu in razstav, s priložnostjo, da pobliže spoznate in občutite zgodovino našega gradu, ki živi polno in bogato življenje še danes.

Voden ogled gradu, ki ga opravljajo naši izurjeni vodniki, traja približno uro in pol in je odlična priložnost, da iz prve roke spoznate bogato zgodovino gradu, izveste zanimive zgodbe in legende o gradu in dobite vpogled v ostale zanimive vsebine, ki dajejo gradu življenje danes.

Potek obiska gradu

Vaš obisk gradu Podsreda se bo začel po »grajsko«. Na dvorišču gradu, pod mogočnimi grajskimi kostanji, boste deležni sprejema in osvežitve z naravnim jabolčnim sokom, ki ga pridelujejo v Kozjanskem parku iz starih sort jabolk. Te uspevajo v ekološkem kolekcijskem sadovnjaku Kozjanskega parka, ki je zibelka starih tradicionalnih sort sadnih dreves.

Sledi sprehod po prostorih najbolj grajskega med gradovi na Slovenskem v spremstvu izurjenega osebnega grajskega vodnika, ki vas bo popeljal skozi zgodovino gradu in vam razkazal grajske prostore vse od kleti do podstrešja, vključno z vsemi stalnimi in občasnimi razstavami in zgodovinskimi prostori, kot so atrij, grajska kuhinja, kašče, podstrešje in severni palacij, od koder lahko uživajte v razgledu na staro trško jedro Podsreda, ter drugo.

Po koncu vodenega ogleda boste, kot pravi dvorjani, deležni dobre grajske jedače in pijače. Postregli vam bomo z grajskim narezkom, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode. Narezek si boste privoščili v grajski kuhinji ali na dvorišču gradu, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih za vas pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej, ter naravnega jabolčnega soka iz kozjanskih jabolk iz sadovnjaka Kozjanskega parka. Po želji lahko sok nadomestimo s stekleničko rujne kapljice iz lokalne vinarne.

DOŽIVETJE VSEBUJE:

• Sprejem na grajskem dvorišču z osvežitvijo (jabolčni sok);
• Ogled gradu Podsreda za 2 osebi v spremstvu osebnega grajskega vodnika;
• Grajski narezek za 2 osebi, sestavljen iz izbranih domačih dobrot Kmetije Kunej;
• 1 l naravnega jabolčnega soka iz Kozjanskega parka ali 2 dcl belega ali rdečega vina iz Hiše vin Emino.

CENA (za 2 osebi): 95,00 €
Doplačilo na dodatno osebo: 35,00 € (za skupine, ki štejejo več kot 4 osebe, doplačilo po dogovoru)
TRAJANJE: 2 do 3 ure

Obvezna rezervacija najmanj 4 dni pred prihodom (oz. po dogovoru), najkasneje do 12. ure!

Rezervacije lahko opravite na tel. številki: 00386 3 580 61 18 ali 00386 41 419 996 ali po e- pošti na naslov: info@castlepodsreda.com.

Odpiralni čas gradu Podsreda: APRIL – OKTOBER, vsak dan razen ob ponedeljkih, med 10. in 17. uro.

PREVERITE AKTUALNI ODPIRALNI ČAS GRADU.

Rezervirajte doživetje ali nam postavite vprašanje

ŽELITE REZERVIRATI DOŽIVETJE?
IMATE VPRAŠANJE O NAŠI PONUDBI?


  Zapri

  GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

  Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

  Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

  Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

   

  Registration

  Forgotten Password?