GRAJSKA POT PODSREDA

Peš po grajski poti na grad Podsreda

Eno najlepših možnosti za sprehod po naravi Kozjanskega parka nudi interaktivna GRAJSKA POT PODSREDA, ki se začne pri glavni upravni pisarni Kozjanskega parka v Podsredi in vodi čez srednjeveški trg Podsreda, mimo Levstikovega mlina na reki Bistrici, skozi gozd vse do gradu Podsreda.

Gre za interaktivno grajsko učno pot o biodiverziteti, ki je označena s smernimi in dvojezičnimi slovensko-angleškimi informativnimi tablami, ki omogočajo raziskovanje izjemne biotske pestrosti in bogate kulturne dediščine kot tudi ostalih zanimivosti okolice.
Na 2,5 km dolgi poti lahko obiskovalci na 14 interaktivnih točkah izvedo več o naravi Kozjanskega regijskega parka, s pomočjo informativnih tabel odkrijejo izjemno biotsko raznovrstnost okolice in preizkusijo svoje znanje o gozdu ter o bogatem rastlinskem in živalskem svetu ob poti.

Grajska pot Podsreda je nastala v okviru projekta »Biodiverziteta – umetnost življenja« z akronimom LIFE Naturaviva (LIFE 16 GIE/SI/000711), v katerem Kozjanski park sodeluje kot partner.
Tema: gozd, srednjeveški trg in grad
Dolžina poti: 2,4 km
Krožna: ne
Izhodišče: trg Podsreda, pri upravi Kozjanskega parka, Podsreda 45
Koordinate izhodišča: 46.04057, 15.59033
Cilj: grad Podsreda
Koordinate cilja: 46.02758, 15.59
Najnižja točka: 245 m nmv (Podsreda)
Najvišja točka: 475 m nmv (Grad Podsreda)
Vodenje za najavljene skupine:
JZ Kozjanski park, Podsreda 45, 3257 Podsreda
Tel.: 03 800 7100
Mail: kozjanski-park@kp.gov.si
ZLOŽENKA IN ZEMLJEVID GRAJSKE POTI PODSREDA

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?