IZPOSOJA E-KOLES

Z e-kolesi po okolici gradu

Grad Podsreda vabi, da odkrijete zgodbe, ki se skrivajo znotraj grajskega obzidja, še več neodkritih lepot pa se skriva v okolici našega gradu, ki leži v samem srcu zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka. Spodaj najdete nekaj možnih kolesarskih poti za odkrivanje zanimivosti zavarovanega območja po okolici gradu Podsreda.

Na gradu Podsreda nudimo možnost najema električnih koles.

Kolesa so gorska (moška in ženska kolesa) in mestna ali treking kolesa (moška in ženska kolesa).

Najem kolesa stane 20,00 € na dan.
Cena najema za goste Sob in apartmajev gradu Podsreda znaša 15,00 €/dan.

Električna kolesa so treking kolesa znamke Dema. Kolesa so primerna za asfaltirane in urejene makadamske poti in niso primerna za »off road« vožnjo. Motor nudi 50nm navora in pomaga do hitrosti 25 km/h. Kolo ima 9 mehaničnih prestav in 9 stopenj pomoči motorja. S kombinirano in prilagojeno vožnjo je možen doseg do 100 km. Ob najemu kolesa dobite v izposojo tudi polnilec za baterijo in ključavnico za zaklep kolesa.

Izposoja e-koles

Izposoja e-koles je možna od torka do nedelje od 10. do 17. ure na gradu Podsreda (Podsreda 103, 3257 Podsreda). Rezervirate jih lahko na številki: +386 (0)3 5806 118 med 10. in 17. uro od torka do nedelje (ob ponedeljkih je grad Podsreda zaprt) ali na info@castlepodsreda.com.
S kombinirano in prilagojeno vožnjo je možen doseg do 100 km.

Naša kolesa lahko najamete tudi pri lokalnih ponudnikih na območju Kozjanskega parka: Pivnica Pure v Podsredi, Kozjanski dvor v Kozjem, Apartmaji Wooden fairytale na Virštanju in Apartmaji Pirš na Zdolah.

IDEJE ZA KOLESARSKO RAZISKOVANJE OKOLICE GRADU

Odličen način za spoznavanje Kozjanskega parka je vožnja s kolesom, s katerim lahko obiščete številne kulturne zanimivosti, razgledne vrhove, griče, doline in soteske …

Na območju parka je kar nekaj urejenih kolesarskih stez pa tudi označenih kolesarskih poti. Izven teh je dovoljeno kolesarjenje po cestah in urejenih poteh. S kolesi ni dovoljena vožnja v naravnem okolju izven naselij, izven vseh vrst cest, kolovozov in poljskih poti ter seveda tudi izven gozdnih in planinskih poti.

Od gradu Podsreda do Svetih gor nad Bistrico ob Sotli

Od gradu Podsreda pa se lahko peš ali s kolesom odpravite po označeni in nezahtevni grajski cesti, ki vodi vse do Svetih gor nad Bistrico ob Sotli. Idilična pot, dolga dobrih devet kilometrov, poteka po senčnem grebenu Orlice, vse čas pa se nam odpirajo čudoviti razgledi na dolino in sotesko reke Bistrice ter kraj Bistrico ob Sotli.

Oransova kolesarska pot

40 km dolga krožna kolesarska pot povezuje zanimive naravne in kulturne zanimivosti na širšem območju občine Bistrica ob Sotli.
Pot se začne se pred občinsko hišo v samem središču Bistrice ob Sotli. Nadaljuje se proti Polju pri Bistrici, nato levo ob Sotli in se vzpne na razgledni sv. Križ. Od tu se spusti skozi Srebrnik in nato navkreber mimo Slomškovega spomenika na Križan Vrh. Sledi spust proti Podsredi in nato vzpon do gradu Podsreda, od tam pa levo na idilično grajsko cesto do Svetih gor. Pot se nadaljuje proti Bizeljskemu gradu, nato nad Orešjem okoli Kunšperške gore do vasi Kunšperk in od tam zopet na začetno točko.
Dolžina Oransove kolesarske poti je 40 km (pribl. 4 do 5 ur) in je primerna za rekreativne kolesarje (priporočeno gorsko kolo). Skupna višinska razlika poti je 960 m.
Pot ponuja tudi tri skrajšane variante (10 km ali 24 km ali 33 km), ki so primerne tudi za družine.
Podrobnejši zemljevid poti.
Več o poti – zloženka

Kolesarska pot Kozjanski krog

Kozjanski krog je krožna kolesarska pot, dolga 52 km, in ima skupaj za 1.255 metrov vzponov (503 m višinske razlike).
Pot se začne v Podčetrtku in nadaljuje v smeri proti Olimju. Pri pokopališču v Olimju zavije levo po ovinkasti cesti proti Virštanju in se nadaljuje desno po regionalni cesti proti Dobležičam, Pristavi pri Lesičnem in Pilštanju, ki velja za eno najstarejših naselij na Kozjanskem. Od tod vodi pot po regionalni cesti skozi Kozje in nato po Bistrem grabnu do Zajčje Gorce in Vetrnika. Nadaljuje se v smeri Podsrede in nato proti Kozjem, kjer zavije desno proti Bučam, skozi Prelasko in Imeno nazaj do Podčetrtka.
Zemljevid poti

Slovenska turnokolesarska pot (STKP)

Po našem zavarovanem območju poteka tudi Slovenska turnokolesarska pot (STKP), ki obide vse pomembnejše slovenske gorske skupine in meri okoli 1.800 kilometrov. Pot je razdeljena na 41 etap in poteka mimo 109 kontrolnih točk ter se skupno vzpne za okoli 50.000 metrov.
Kolesarji na poti spoznajo pestrost slovenske vzpete pokrajine in številne pomembne točke planinske, narodopisne in tehnične zgodovine. Pot poteka po neprometnih stranskih cestah, poljskih poteh, gozdnih vlakah in stezah. Tehnično ni posebej zahtevna, je pa mestoma naporna, ponekod je treba kolo tudi potiskati, vendar nikjer nositi.
Po Kozjanskem parku poteka 24. etapa poti. Začne se v centru Brežic in se preko Pečic povzpne do gradu Podsreda in potem preko Vetrnika proti vrhu Bohorja – do Koče na Bohorju.
Več informacij: https://stkp.pzs.si/
Zemljevid 24. etape

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?