IZPOSOJA E-KOLES

Izposoja e-koles

Grad Podsreda vabi, da odkrijete zgodbe, ki se skrivajo znotraj grajskega obzidja, še več neodkritih lepot pa se skriva v okolici našega gradu, ki leži v samem srcu zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka. Spodaj najdete nekaj možnih kolesarskih poti za odkrivanje zanimivosti zavarovanega območja po okolici gradu Podsreda.

Na gradu Podsreda nudimo možnost najema električnih koles.

Najem kolesa stane 20,00 € na dan.
Cena najema za goste Sob in apartmajev gradu Podsreda znaša 15,00 €/dan.

Izposoja e-koles je možna od torka do nedelje od 10. do 17. ure na gradu Podsreda (Podsreda 103, 3257 Podsreda). Rezervirate jih lahko na številki: +386 (0)3 5806 118 med 10. in 17. uro od torka do nedelje (ob ponedeljkih je grad Podsreda zaprt) ali na info@castlepodsreda.com.

Električna kolesa so treking kolesa znamke Dema. Kolesa so primerna za asfaltirane in urejene makadamske poti in niso primerna za »off road« vožnjo. Motor nudi 50nm navora in pomaga do hitrosti 25 km/h. Kolo ima 9 mehaničnih prestav in 9 stopenj pomoči motorja. S kombinirano in prilagojeno vožnjo je možen doseg do 100 km. Ob najemu kolesa dobite v izposojo tudi polnilec za baterijo in ključavnico za zaklep kolesa.

RAZISKOVANJE OKOLICE GRADU S KOLESOM

Od gradu Podsreda pa se lahko peš ali s kolesom odpravite po označeni in nezahtevni grajski cesti, ki vodi vse do Svetih gor nad Bistrico ob Sotli. Idilična pot, dolga dobrih devet kilometrov, poteka po senčnem grebenu Orlice, vse čas pa se nam odpirajo čudoviti razgledi na dolino in sotesko reke Bistrice ter kraj Bistrico ob Sotli.

Odlična ideja za daljši kolesarski izlet je krožna Oransova kolesarska pot, ki povezuje najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti na širšem območju gradu Podsreda. Krožna pot se sicer začne v Bistrici ob Sotli in pelje mimo gradu Podsreda, pa želji pa jo lahko začnete in končate pri našem gradu. Dolžina Oransove kolesarske poti je slabih 40 km in je primerna za rekreativne kolesarje (priporočeno gorsko kolo); ponuja pa tudi 3 skrajšane variante (10 km / 24 km / 33 km), ki so primerne za družine.

Vsi ljubitelji kolesarstva bodo navdušeni na eno bolj znanih kolesarskih poti na tem območju, imenovano Kozjanski krog, ki se razteza na 52 kilometrih in poteka na 503 metrih višinske razlike. Kolesarski izlet, ki bo sicer terjal malo več kolesarske kondicije, vendar bo trud poplačan s prelepimi razgledi, odlično hrano in raznovrstnimi zanimivostmi, ki bodo popestrile vaš kolesarski dan.

Mimo gradu pa vodi tudi Slovenska turnokolesarska pot (24: Brežice – Grad Podsreda – Bohor), po kateri se iz centra Brežic preko Pečic povzpnete do Gradu Podsreda in potem še proti vrhu Bohorja – do Koče na Bohorju.

OBVESTILO

Dragi prijatelji in častiti grajski gostje,

s 1. marcem odpiramo vrata gradu Podsreda. Grad Podsreda bo v mesecu marcu odprt vsak dan, razen ob ponedeljkih, med 10. in 16. uro. V mesecu marcu bo med vikendi odprta tudi Grajska kavarna

 

Zapri

Registration

Forgotten Password?