GRAD PODSREDA KOT POROČNA LOKACIJA

“Uresničite svoje poročne sanje na gradu Podsreda.”

Čestitke ob vaši zaroki!

Grad Podsreda je priljubljen kraj za izmenjavo poročnih zaobljub, saj nudi edinstven, razkošen in pravljičen ambient za vaš poseben dan. Neverjetna srednjeveška grajska zgradba gradu Podsreda leži v zeleni oazi regijskega parka in vključuje posestvo s šestimi luksuznimi apartmaji in sobami.

Grad Podsreda nudi nepozabno doživetje za tiste, ki iščejo ekskluzivno lokacijo za intimna praznovanja, ob enem pa naše dvorane in atriji zmorejo tudi razkošnejše poroke z do 100 gostov z vsemi posebnostmi, ki jih lahko nudi le grad iz 12. stoletja. Poroke in sprejemi na našem gradu se lahko odvijajo na prostem, na grajskem dvorišču pod mogočnimi kostanji, v osrednjem grajskem atriju ali v čudoviti renesančni dvorani, ki je naš uradni poročni prostor.

Ne glede na vaš poročni slog, ne more nihče zanikati, da je misel na to, da s svojim izbrancem ali izbranko izmenjate zaobljube v grajski poročni dvorani ali srednjeveškem atriju ob spremljavi izbrane glasbe nekaj posebnega.

Torej, počutite se posebej »kraljevo« na svoj poročni dan s poroko na gradu Podsreda. Naš najpogostejši poročni dan sestavlja sprejem svatov na grajskem dvorišču, poročni obred v renesančni dvorani in pogostitev gostov v atriju. Ker pa se zavedamo, da gre za vaš posebni dan, smo se vselej pripravljeni prilagodili vašim željam.

POROČNI CENIK

Poročni prostori

Renesančna dvorana

Renesančna dvorana se nahaja v drugem nadstropju gradu in pokriva površino skoraj 100 kvadratnih metrov – je najbolj reprezentativen prostor na gradu. V dvorani so na ogled grafični listi, ki jih je gradu podaril Kurt Müller in predstavljajo oblačila in opremo v srednjem veku. Dvorana je uradni poročni prostor.

ŠT. SEDIŠČ: 100
PIANINO: da

Renesančna dvorana grad Podsreda

Severni palacij

V najstarejšem delu gradu, v severnem palaciju, pozidanem okrog leta 1150, so bili nekoč bivalni prostori lastnikov. V njih je od leta 2008 na ogled stalna slikarska razstava akademskega slikarja Franceta Slana. Dela v tehniki olje na platno iz različnih obdobij umetnikovega ustvarjanja krasijo pet prostorov po različnih tematikah.

ŠT. SEDIŠČ: 30
PIANINO: ne

Severni palacij grad Podsreda

Atrij

Atrij gradu Podsreda je v toplih dneh priljubljen prostor za sklepanje zakonske zveze, ki ga uredimo po vaših željah (poročna miza in masivni stoli za ženina in nevesto ter priči, zastave …) in leseni stoli za 80 svatov.

ŠT. SEDIŠČ: 80
PIANINO: da

Zunanje dvorišče

Zunanje dvorišče pred gradom Podsreda nudi edinstven pogled na vhod v grajsko stavbo z obrambnim stolpom, ki se dviga nad njim, in razgled na okoliške gozdove ter pokrajino v dolini. Dvorišče je s svojo velikostjo odlična izbira za večje poročne slovesnosti.

ŠT. SEDIŠČ: 500
PIANINO: po dogovoru

Za več informacij ali najem nas kontaktirajte:
Uprava Kozjanskega parka v Podsredi: +386 (0)3 800 7100
E: kozjanski-park@kp.gov.si

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?