GRAJSKA KOŠARICA

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

Grajska zajtrk košarica

Želite svoji grajski izkušnji dodati piko na i? V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, posebna grajska izkušnja, ki je ne boste pozabili.

Glavna vodila našega delovanja, kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji, so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in gojenje pozitivnega odnosa do okolja, v katerem bivamo. Domač kruh, domača pašteta, marmelada in namazi, med, sok in mesnine, sirčki ter jogurt narejen iz mleka krav, ki se pasejo po okoliških pašnikih, vas bodo pozdravili takoj, ko previdno odprete pokrov naše grajske zajtrk košarice! SE VAM ŽE CEDIJO SLINE?

Zajtrk košarico lahko pojeste v udobju grajske sobe, v grajski dvorani, kjer nejdete tudi kavomat in čajni kotiček, na sončnem dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pri bližnjem ribniku na piknik odeji, za katero bomo poskrbeli mi, na bližnjem travniku ali gozdni jasi.
Začnite dan na gradu z raznolikim zajtrkom z izbranimi domačimi kozjanskimi dobrotami, pridelanimi na zemlji, ki je stoletja napajala grad.
SESTAVITE SI SVOJO KOŠARICO

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

V skrbno pripravljeni košarici vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, kar bo pika na i vaši grajski izkušnji.

Vsebina GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE je pripravljena z ljubeznijo do domačega in je dokaz več, da na gradu Podsreda trajnost ni le beseda, temveč temeljno načelo naše filozofije kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji.

Spoštujte krog narave: Vrnite stekleno embalažo za večkratno uporabo

Spoštovani gostje, ko se boste predajali sladkostim grajskega zajtrka sredi očarljivega ambienta našega srednjeveškega kraljestva, vas ponižno prosimo, da sodelujete pri ohranjanju naravnih lepot, ki nas obdajajo, in po končanem zajtrku v košarico prijazno vrnete naravi prijazno vračljivo stekleno embalažo ter tako omogočite nadaljevanje kroga. Po želji lahko embalažo odkupite in tako poskrbite, da bo krasila vaše domovanje.

CENA GRAJSKEGA ZAJTRKA

15,00 / na osebo (zajtrk ni vštet v ceno nočitve)
  • DODATEK na brezglutenski ali veganski zajtrk – DOPLAČILO 4,00 €
  • DODATNA glavna jed na osebo za doplačilo 7,00 € na jed

Naročilo in prevzem zajtrk košarice

Prosimo vas, da nam naročilo grajske zajtrk košarice sporočite NAJKASNEJE EN DAN VNAPREJ,
pred vašim prihodom na grad.

Ob rezervaciji po elektronski pošti prejmete ponudbo za izbiro zajtrka na gradu, izbirate pa med OSMIMI RAZLIČNIMI MENIJI, od tega je polovica zajtrkov vegeterianskih, druga polovica pa vsebuje lokalne mesne izdelke. Izberite svoj želeni zajtrk in nam svojo izbiro sporočite po e-pošti ali po telefonu.

Med bivanjem v naših apartmajih in sobah nam svojo izbiro zajtrka sporočite en dan vnaprej v odpiralnem času recepcije osebno ali po telefonu oz. preko e-pošte.

ZAJTRK KOŠARICA pričaka goste v GRAJSKI DVORANI, ki se nahaja neposredno pod sobami in apartmaji (prva vrata levo po vstopu na dvorišče skozi glavna vrata).

Vsaka košarica je označena z imenom nastanitve gosta. Prevzem košarice je od 8. ure naprej, oddaja prazne košarice pa najkasneje do večera.

ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – do 8. ure.

SESTAVITE SI SVOJO GRAJSKO ZAJTRK KOŠARICO

Izberite GLAVNO JED po vašem okusu, mi pa ji dodamo še osvežilno JABOLČNO OSNOVO: sveže sadje in domač jabolčni sok (2 dcl), ki bo poskrbela za najboljši začetek dneva.

Po želji lahko izberete več kot eno glavno jed na osebo, z doplačilom 7,00 € na jed.

Lokalna ponudba v košarici

Naša glavna vodila so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja.
To delimo tudi z vami, častiti gostje, ki vam nudimo zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin in izdelkov:

Kmetija Kunej

Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka, v neposredni bližini gradu Podsreda, njena zgodovina pa sega stoletja nazaj. Od prednikov so današnji lastniki podedovali kmetijo kot tudi predanost kmečkemu delu in p najpomembnejše – dobre in preverjene recepte za odlične mesne in druge izdelke.
Pri Kmetiji Kunej se jutro zgodaj začne. Z ljubeznijo pripravijo slastni zajtrk, ki prebudi brbončice in napolni srce. Verjamejo, da mora domač, ročno narejen kruh biti na voljo vsem, zato so se povezali s Pekarno Resnik v Kozjem, ki za njih pripravlja svež kruh.

Na Kmetiji Kunej verjamejo v domače, tradicionalne izdelke, ki prebudijo okus domačnosti. To strast delijo s svojimi lokalnimi strankami in tistimi, ki prihajajo od daleč naokoli in uživajo v dobrotah, ki so jih pripravili.

Veseli smo, da smo pri Sobah in apartmajih gradu Podsreda v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo naše GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!

Tako lahko brezskrbno uživate v skrbno pripravljeni zajtrk košarici vsak dan svojega bivanja na gradu in ste med okušanjem dobrot prepričani, da so vse do zadnje pripravljene z veliko mero strokovnosti, skrbnosti in ljubezni.

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
M: kunej1976@gmail.com

Čebelarstvo Kozmus

Na čebelarstvu Kozmus na Pilštanju, ki leži v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega parka, čebelarijo s približno 50-timi čebeljimi družinami. Vodja čebelarstva je dr. Peter Kozmus, priznan čebelar, čebelarski strokovnjak in predavatelj. Zaposlen je na Čebelarski zvezi Slovenije, kjer skrbi za čistost vrste kranjske čebele. Od leta 2017 je podpredsednik največje čebelarske organizacije na svetu APIMONDIA. V okviru svojih nalog se udeležuje številnih čebelarskih konferenc po vsem svetu, kjer na različne načine pomaga čebelarjem. Trenutno je naš največji ambasador slovenskega čebelarstva v svetu!
Med na čebelarstvu Kozmus pridelujejo z veliko skrbnostjo in si pri prizadevajo obdržati njegovo prvinsko kakovost. Med izdelki čebelarstvo ponuja različne vrste medu, cvetni prah, propolis, vosek ter izdelke, ki jih iz teh sestavin izdelujejo. Od leta 2017 so vključeni v kolektivno blagovno znamko »Slovenski med kontrolirane kakovosti« ki kakovost naših izdelkov dodatno potrjuje.

Pilštanj 62, 3261 Lesično;
T. +386 (0)3 809 02 21;
M. +386 (0)41 352 997;
peter.kozmus@gmail.com;
www.cebelarstvo-kozmus.si

Kmetija Sinkovič

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Bogato ponudbo odličnih domačih mlečnih izdelkov pa so pred kratkim obogatili še s prvim domačim »frozen jogurtom« Frozy-jem v Sloveniji, ki ga obožujejo majhni in veliki!

Vrenska Gorca 4, 3255 Buče;
M. +386 (0)41 369 354;
katja.sinkovic@gmail.com;
www.kmetijasinkovic.si

STE ZA PIKNIK ZAJTRK V SADOVNJAKU?

NAJLEPŠA LOKACIJA ZA PIKNIK ZAJTRK!

SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA (Gradišče 22, Podsereda)

Privoščite si grajski zajtrk v senci mogočnih jablan, prisluhnite ptičjemu petju in uživajte v pogledu na pisan sadovnjak, kjer uspeva več kot 100 različnih tradicionalnih starih sort sadnih dreves.

Zapri

Registration

Forgotten Password?