GRAJSKA ZAJTRK KOŠARICA

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

Želite svoji grajski izkušnji dodati piko na i? V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, posebna grajska izkušnja, ki je ne boste pozabili.

Grajski zajtrk združuje natančno izbrane in pripravljene lokalne pridelke,
ki so jih z ljubeznijo pripravili naši lokalni pridelovalci,
katerih pridne in spretne roke skrbijo za vsak detajl vašega grajskega doživetja.

Glavna vodila našega delovanja, kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji, so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in gojenje pozitivnega odnosa do okolja, v katerem bivamo. Domač kruh, marmelada in namazi, med, sok in mesnine, sir, narejen iz mleka krav, ki se pasejo po okoliških pašnikih, vas bodo pozdravili takoj, ko odprete pokrov naše grajske zajtrk košarice! SE VAM ŽE CEDIJO SLINE?

Zajtrk košarico lahko pojeste v udobju grajske sobe, v grajski dvorani, kjer najdete tudi kavomat in čajni kotiček, na sončnem dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pri bližnjem ribniku na piknik odeji, za katero bomo poskrbeli mi, na bližnjem travniku ali gozdni jasi.

Vabljeni, da odkrijete bogastvo okusov, ki so jih z ljubeznijo pripravili naši lokalni pridelovalci.

Ponudba grajske zajtrk košarice

Grajski zajtrk, ki ga pripravljajo na ekološki kmetiji Kukovičičev mlin iz Podsrede, je zasnovan kot DEGUSTACIJSKI MENI ZA DVE OSEBI

Ponuja vzorec najboljšega, kar nudijo kmečke mize, polja, vrtovi, sadovnjaki in kašče iz srca neokrnjene narave zavarovanega območja Kozjanskega parka.

Na voljo so štiri različice zajtrka: KLASIČNA, VEGETARIJANSKA, VEGANSKA IN BREZGLUTENSKA ZAJTRK KOŠARICA – VSE ZA DVE OSEBI.

Razvajajte svoje brbončice s KLASIČNIM GRAJSKIM ZAJTRKOM na Gradu Podsreda, ki predstavlja pravo harmonijo okusov iz samega srca Kozjanskega:

 1. PŠENIČNA IN PIRINA ŠTRUČKA – Domači kruhki iz moke, mlete v Kukovičičevem mlinu, prinašajo toplino in domačnost na vašo grajsko mizo.
 2. DOMAČA MARMELADA – Skuhana iz najboljših lokalno nabranih sadežev. Združuje sladkobo in svežino domačega sadja iz ekološke kmetije Kukovičičev mlin, vzgojenega na naravi prijazen način.
 3. MASLO – Čisto, kremasto, nesoljeno, iz najboljšega mleka.
 4. DOMAČ SIR – Domač sir iz osrčja Kozjanskega, narejen iz polnovrednega kravjega mleka Kmetije Sinkovič z več kot 40-letno tradicijo, kateremu ni nič dodano niti odvzeto. Poleg slastnega mladega sira izdelujejo tudi probiotične sadne in navadne jogurte, skuto in namaze.
 5. DOMAČA SALAMA – Vrhunski suhomesni proizvod »grajske« Kmetije Kunej, ki se nahaja v neposredni bližini gradu Podsreda. Njihove tradicionalne in preverjene recepte za odlične mesne in druge izdelke so današnji lastniki, poleg kmetije ter predanosti kmečkemu delu, podedovali od svojih prednikov in zato zagotavljajo pristnost in kakovost.
 6. KUHANI JAJCI – Skrbno izbrana jajca domačih kokoši iz ekološke kmetije Kukovičičev mlin.
 7. SOK – Domač sirup, pripravljen iz domačega sadja, zmešan s svežo vodo za naravno sladkost in osvežilno izkušnjo.
 8. SLADKO PECIVO – Vsak kos pečen z ljubeznijo, iz domače moke, mlete v Kukovičičevem mlinu, za popoln zaključek razkošnega obroka.

Vegetarijanski zajtrk združuje vse najboljše iz lokalnega okolja, vključno z domačo zelenjavo in svežim sadjem. Zagotavlja zdravo in okusno alternativo tradicionalnemu zajtrku, pri čemer ohranja visoko kakovost in svežino sestavin.

VEGETARIJANSKI ZAJTRK ZA DVE OSEBI, sestavljen za goste z željo po brezmesnem uživanju, vključuje:

 1. PŠENIČNA IN PIRINA ŠTRUČKA – Domači kruhki iz moke, mlete v Kukovičičevem mlinu, prinašajo toplino in domačnost na vašo grajsko mizo.
 2. DOMAČA MARMELADA – Skuhana iz najboljših lokalno nabranih sadežev. Združuje sladkobo in svežino domačega sadja iz ekološke kmetije Kukovičičev mlin, vzgojenega na naravi prijazen način.
 3. DOMAČ MED – Iz Ekološke kmetije Šmalčič, Bistrica ob Sotli, vsakemu grižljaju prinaša dodatno sladkost in bogat okus.
 4. MASLO – Čisto, kremasto, nesoljeno, iz najboljšega mleka.
 5. DOMAČ SIR – Domač sir iz osrčja Kozjanskega, narejen iz polnovrednega kravjega mleka Kmetije Sinkovič z več kot 40-letno tradicijo, kateremu ni nič dodano niti odvzeto. Poleg slastnega mladega sira izdelujejo tudi probiotične sadne in navadne jogurte, skuto in namaze.
 6. KUHANI JAJCI – Skrbno izbrana jajca domačih kokoši iz ekološke kmetije Kukovičičev mlin.
 7. SOK – Domač sirup, pripravljen iz domačega sadja, zmešan s svežo vodo za naravno sladkost in osvežilno izkušnjo.
 8. SLADKO PECIVO – Vsak kos pečen z ljubeznijo, iz domače moke, mlete v Kukovičičevem mlinu, za popoln zaključek razkošnega obroka.

Veganski zajtrk je skrbno pripravljen brez živalskih izdelkov. Poudarek je na sveži, lokalno pridelani zelenjavi in sadju ter zdravih alternativah za klasične sestavine, kot je zelenjavni namaz. Ta skrbno izbrana kombinacija izdelkov zagotavlja polnovreden in okusen obrok.

 

Za naše goste, ki sledijo veganskemu načinu prehranjevanja, smo razvili poseben VEGANSKI ZAJTRK ZA DVE OSEBI, ki vključuje:

 1. PŠENIČNA IN PIRINA ŠTRUČKA – Domači kruhki iz moke, mlete v Kukovičičevem mlinu, prinašajo toplino in domačnost na vašo grajsko mizo.
 2. DOMAČA MARMELADA – Skuhana iz najboljših lokalno nabranih sadežev. Združuje sladkobo in svežino domačega sadja iz ekološke kmetije Kukovičičev mlin, vzgojenega na naravi prijazen način.
 3. DOMAČ ZELENJAVNI NAMAZ —skrbno pripravljen iz izbrane mešanice svežih, ekološko pridelanih sestavin, kar zagotavlja bogat in poln okus. Idealna izbira za veganski zajtrk, namaz dodaja krepkost in svežino k vsakemu obroku, hkrati pa ohranja lahkotnost in zdrav pridih.
 4. DOMAČA ZELENJAVA – Doma pridelana sezonska zelenjava iz vrta ekološke kmetije Kukovičičev mlin.
 5. JABOLKA —Sočna jabolka tradicionalnih sort »kozjanskih jabk« iz domačega sadovnjaka ekološke kmetije Kukovičičev mlin.
 6. SOK – Domač sirup, pripravljen iz domačega sadja, zmešan s svežo vodo za naravno sladkost in osvežilno izkušnjo.
 7. SLADKO PECIVO – Vsak kos pečen z ljubeznijo, iz domače moke, mlete v Kukovičičevem mlinu, za popoln zaključek razkošnega obroka

Dodatna možnost BREZGLUTENSKE ZAJTRK KOŠARICE za dve osebi je na voljo pri kateremkoli izmed treh tipov zajtrka: KLASIČNEM, VEGETARIJANSKEM IN VEGANSKEM.

Brezglutenski zajtrk vključuje brezglutenski kruh in brezglutenske piškote z doplačilom 4 eur na osebo.

To omogoča prilagodljivost in udobje za goste z različnimi prehranskimi potrebami, ki želijo uživati v okusnem zajtrku brez skrbi.

Cena grajske zajtrk košarice za 2 osebi

32,00 € / za 2 osebi (zajtrk ni vštet v ceno nočitve)
 • DODATNI ZAJTRK ZA OTROKA (do 10 let): 10,00 €
 • DODATEK na brezglutenski zajtrk – DOPLAČILO 4,00 €/NA OSEBO

O ekološki kmetiji
Kukovičičev mlin

Ekološka kmetija KUKOVIČIČEV MLIN, ki naše »dvorjane« oskrbuje z GRAJSKIMI ZAJTRKI, je družinsko vodena kmetija z dolgo tradicijo kmetovanja, ki sega generacije nazaj. V letu 2012 so prešli na ekološke metode pridelave, kar je dodatno obogatilo njihovo ponudbo.

Osredotočajo se na mlinarstvo, poljedelstvo in sadjarstvo, pri čemer je največji ponos kmetije obnovljeni mlin na kamne v več kot 500 let stari zgradbi, ki je kulturni spomenik.

V mlinu združujejo bogato družinsko tradicijo s sodobno ekološko proizvodnjo, kar zagotavlja avtentičnost in kakovost izdelkov.

Vsakodnevno proizvajajo moke, žita, sokove, marmelade in pečejo svež kruh, ki zadiši iz krušne peči, ter različne sladke dobrote.

Njihova ponudba je potrjeno ekološka in izjemno raznolika, vključuje zelenjavo, sadje, sokove, namaze, čaje, peciva in testenine, kar prispeva k edinstvenem in raznolikem doživetju grajskega zajtrka.

Vabimo vas, da se prepustite pristni izkušnji GRAJSKEGA ZAJTRKA, kjer vsak grižljaj pripoveduje zgodbo lokalnih polj, sadovnjakov in mlinov.

Naročilo in prevzem zajtrk košarice

Prosimo vas, da nam naročilo grajske zajtrk košarice sporočite takoj ob rezervaciji oz. najkasneje en dan vnaprej, pred vašim prihodom na grad, do 14. ure.

Ob rezervaciji po elektronski pošti prejmete ponudbo za izbiro zajtrk košarice na gradu, izbirate pa med 4 RAZLIČICAMI GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE. Izberite svoj želeni zajtrk in nam svojo izbiro sporočite po e-pošti ali po telefonu.

Med bivanjem v naših apartmajih in sobah nam svojo izbiro zajtrka sporočite en dan vnaprej v odpiralnem času recepcije osebno ali po telefonu oz. preko e-pošte. ZAJTRK KOŠARICA pričaka goste v GRAJSKI DVORANI, ki se nahaja neposredno pod sobami in apartmaji (prva vrata levo po vstopu na dvorišče skozi glavna vrata).

Vsaka košarica je označena z imenom nastanitve gosta. Prevzem košarice je od 8. ure naprej, oddaja prazne košarice pa najkasneje do večera.

ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – do 8. ure.

Spoštujemo krog narave

Vsebina GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE je pripravljena z ljubeznijo do domačega in je dokaz več, da na gradu Podsreda trajnost ni le beseda, temveč temeljno načelo naše filozofije kot enega največjih in najstarejših regijskih parkov v Sloveniji.

Spoštujte krog narave: Vrnite stekleno embalažo za večkratno uporabo

Spoštovani gostje, ko se boste predajali sladkostim grajskega zajtrka sredi očarljivega ambienta našega srednjeveškega kraljestva, vas ponižno prosimo, da sodelujete pri ohranjanju naravnih lepot, ki nas obdajajo, in po končanem zajtrku v košarico prijazno vrnete naravi prijazno vračljivo stekleno embalažo ter tako omogočite nadaljevanje kroga. Po želji lahko embalažo odkupite in tako poskrbite, da bo krasila vaše domovanje.

Ostala lokalna ponudba v košarici

Naša glavna vodila so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja.
To delimo tudi z vami, častiti gostje, ki vam nudimo zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin in izdelkov:

Kmetija Kunej

Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka, v neposredni bližini gradu Podsreda, njena zgodovina pa sega stoletja nazaj. Od prednikov so današnji lastniki podedovali kmetijo kot tudi predanost kmečkemu delu in p najpomembnejše – dobre in preverjene recepte za odlične mesne in druge izdelke.
Pri Kmetiji Kunej se jutro zgodaj začne. Z ljubeznijo pripravijo slastni zajtrk, ki prebudi brbončice in napolni srce. Verjamejo, da mora domač, ročno narejen kruh biti na voljo vsem, zato so se povezali s Pekarno Resnik v Kozjem, ki za njih pripravlja svež kruh.

Na Kmetiji Kunej verjamejo v domače, tradicionalne izdelke, ki prebudijo okus domačnosti. To strast delijo s svojimi lokalnimi strankami in tistimi, ki prihajajo od daleč naokoli in uživajo v dobrotah, ki so jih pripravili.

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
M: kunej1976@gmail.com

Kmetija Sinkovič

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Bogato ponudbo odličnih domačih mlečnih izdelkov pa so pred kratkim obogatili še s prvim domačim »frozen jogurtom« Frozy-jem v Sloveniji, ki ga obožujejo majhni in veliki!

Vrenska Gorca 4, 3255 Buče;
M. +386 (0)41 369 354;
katja.sinkovic@gmail.com;
www.kmetijasinkovic.si

Ste za piknik zajtrk v sadovnjaku?

SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA (Gradišče 22, Podsreda)

Privoščite si grajski zajtrk v senci mogočnih jablan, prisluhnite ptičjemu petju in uživajte v pogledu na pisan sadovnjak, kjer uspeva več kot 100 različnih tradicionalnih starih sort sadnih dreves.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?