GRAJSKA TRGOVINA

Grajska trgovina lokalnih izdelkov

Grajski prodajni kotiček lokalnih izdelkov nudi izdelke več kot 30 različnih ponudnikov iz območja Kozjanskega parka in biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje.

Poudarek ponudbe naše grajske trgovine je na proizvodih lokalnih ekoloških kmetij in izdelkih umetnostne obrti.

Večina pridelovalcev, vključenih v ponudbo naše trgovine, se ponaša z blagovno znamko Sožitje-Kozjanski park, ki je že od leta 2009 podeljuje Kozjanski park in je namenjena označitvi porekla, izvora, pridelave in izdelave dobrin, proizvodov, blaga in storitev, ki so v skladu s poslanstvom našega zavarovanega območja.
Več o znamki Sožitje-Kozjanski park

V trgovinici lahko kupite zanimive spominke, igrače, steklene izdelke, nakit ali kakšen drug uporaben izdelek. Na voljo so tudi keksi, različno pecivo, mlinci, čokolada, medeni izdelki, suhomesnati izdelki kot tudi različna vina, penine, jabolčno vino, kis, zeliščni likerji, čaji in sokovi…

Trajnostna načela našega delovanja

Ponudba v GRAJSKI TRGOVINI lokalnih izdelkov sledi temeljnim usmeritvam delovanja Kozjanskega parka, kjer verjamemo, da sta trajnostno ravnanje in skrb za naravno okolje prava pot.

Z zavedanjem, da naše ravnanje vpliva na okolje, lokalno skupnost ter ohranjenost naravne in kulturne dediščine, smo si za glavna vodila poslovanja zadali tesno sodelovanje z lokalno skupnostjo, pridelovalci hrane in pijače, lokalnimi ponudniki in izvajalci tradicionalnih obrti in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja, v katerem bivamo.

Ta načela želimo deliti z obiskovalci gradu Podsreda in Kozjanskega parka, zato smo se pri pripravi ponudbe v našem prodajnem kotičku povezali z lokalnimi ustvarjalci, pridelovalci in obrtniki.

Obiščite in popasite radovednost na pestri izbiri lokalnih pridelkov. Zagotovo najdete tudi kakšno lepo pozornost, ki bo razveselila vaše domače in prijatelje.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?