GLASBENO POLETJE NA GRADU PODSREDA 2021

V nedeljo, 11. julija 2021, je zidove gradu Podsreda zopet napolnila glasba. Začeli smo namreč z glasbenimi delavnicami v okviru letošnjega Glasbenega poletja na gradu Podsreda

Letos bomo izvedli pet glasbenih seminarjev in sicer za klarinet, flavto, violončelo, saksofon in trobento. 

Najprej bomo prisluhnili zvokom klarinetov, saj bo temu glasbilu namenjen prvi letošnji glasbeni seminar pod taktirko profesorja Andreja Zupana, ki je tudi umetniški vodja Glasbenega poletja na gradu Podsreda in to že trinajsto leto zapored.


GLASBENI SEMINARJI GLASBENEGA POLETJA NA GRADU PODSREDA 2021:

  • seminarjem za klarinet, ki bo potekal pod mentorstvom profesorja Andreja Zupana od 11. do 17. julija.
  • seminar za flavto bo potekal pod mentorstvom profesorice Nataše Paklar od 18. do 24. julija.
  • seminar za violončelo bo potekal pod mentorstvom profesorice Karmen Pečar od25. do 31. julija.
  • seminar za saksofon bo potekal pod mentorstvom profesorice Betke Bizjak Kotnik od8. do 14. avgusta.
  • seminar za trobento bo potekal pod mentorstvom profesorja Jureta Gradišnika od 21. do 27. avgusta.

Vsi glasbeni seminarji se zaključijo s koncertom udeležencev, ki pa so letos žal zaradi zdravstvene “korona” situacije zaprtega tipa in so namenjeni le družinskim članom nastopajočih.


Glasbene prireditve potekajo v Kozjanskem parku že vse od leta 1995, se pravi že polnih 27 let, pod skupnim nazivom »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«. V poletnih mesecih se mogočni grajski zidovi napolnijo z zvoki priznanih glasbenih mojstrov in njihovih učencev. Glasbeno poletje s programom glasbenih seminarjev pomeni pomemben doprinos k oživljanju prenovljene grajske stavbe. Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponujajo vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov. Delo na seminarjih poteka individualno, kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranje v skupinah.

Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom. Letos so vsi seminarji polno zasedeni.

Za več info o Glasbenem poletju na gradu Podsreda klikni TUKAJ.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?