GRAD MED POLETJEM ODPRT VSE DNI V TEDNU

Dragi prijatelji gradu Podsreda! 

Z veseljem sporočamo, da grad Podsreda od danes naprej v poletnem času vabi v svojo družbo tudi OB PONEDELJKIH!

POLETNI ODPIRALNI ČAS (OD 12. JULIJA DO 31. AVGUSTA): vsak dan med 10. in 17. uro.


Družinska pustolovščina LOV NA ZAKLAD

Sodelujte v zabavni grajski pustolovščini iskanja skrivnega zaklada v pustolovščini Lov na zaklad, obiščite zanimive razstave in raziščite zgodovinske prostore gradu, od grajske ječe in kuhinje z odprtim ognjiščem od grajskega podstrešja, kjer domujejo netopirji, do tistega prostora »kamor gre še cesar peš« …


GRAJSKI NAREZEK na gradu

Za popoln pobeg od vsakdana v varno zavetje grajskih zidov bo poskrbela tudi grajska pojedina v obliki narezka, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode. Narezek si boste po predhodnem naročilu (vsaj en dan vnaprej) privoščili v grajski kuhinji ali na dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej, in naravnega jabolčnega soka iz kozjanskih jabolk iz sadovnjaka Kozjanskega parka.

Po želji lahko sok nadomestimo s stekleničko rujne kapljice iz lokalne vinarne.

Za več info o naši ponudbi GRAJSKIH DOŽIVETJIH kliknite -> TUKAJ.


GRAJSKA KAVARNA VABI

V novi grajski kavarni si lahko vsak dan v tednu (razen ob ponedeljkih) privoščite osvežilno pijačo ali dišečo kavo na grajskem dvorišču.

Poleg žejnih grl pa smo pomislili tudi na prazne želodčke – s slastnim grajskim jabolčnim “štrudlom” in drugimi grajskimi sladicami, s katerimi boste razvajali svoje brbončice na dvorišču v senci mogočnih koastanjev.

ODPIRALNI ČAS GRAJSKE KAVARNE: OD 10. DO 18. URE, VSAK DAN, RAZEN OB PONEDELJKIH.


Grad Podsreda ponuja na ogled:

Ogled gradu je mogoč z avdio-vodnikom v 5 različnih jezikih.

  • v kletnih prostorih gradu je predstavljena narava zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka;
  • v nekdanjih bivalnih prostorih južnega palacija je na ogled zgodovinska predstavitev gradu Podsreda;
  • v najstarejšem delu je na ogled stalna slikarska razstava slovenskega umetnika Franceta Slane “KO IGRA TRENUTKA POSTANE BREZČASNOST”;
  • na stalni steklarski razstavi »UJETA PROSOJNOST« so razstavljeni predmeti, ki prikazujejo del bogate tradicije kozjanskih gozdnih steklarn – glažut;
  • v spomin na sveto Emo, nekdanjo lastnico ozemlja na katerem stoji grad Podsreda, je urejena spominska soba svete Eme;
  • grajsko podstrešje gradu Podsreda so si za svoje domovanje izbrali mali prhutajoči obiskovalci, ki pripadajo vrsti netopirjev Mali podkovnjak. Predstavitev netopirjev na podstrešju gradu je zadnja točka Grajske poti Podsreda, ki se nahaja v osrčju Kozjanskega parka in je del pešpoti Podsreda;
  • v kletnih prostorih gradu Podsreda je na ogled fotografska razstava o naravni vrednoti ZAGORSKI POTOK;
  • na podstrešju gradu sta na ogled kar dve fotografski razstavi, ki sta nastali v sklopu projekta Life Naturaviva. Razstava fotografskega natečaja »Biodiverziteta – umetnost življenja 2020« in Magična narava 2019.

S skupnimi močmi do zdravega in varnega obiska

V času negotovosti zaradi pojava koronavirusa se zavedamo pomena varnega, odgovornega in trajnostnega ravnanja.

Zato smo se na gradu Podsreda smo se zavezali k spoštovanju ODGOVORNIH POTOVALNIH STANDARDOV SLOVENSKEGA TURIZMA – GREEN&SAFE.

Z upoštevanjem visokih higienskih standardov in protokolov ter trajnostnih priporočil bomo poskrbeli za varno preživljanje vaših izletniških in dopustniških dni na naši destinaciji.

Vabljeni na grad Podsreda, grajske dogodivščine čakajo na vas!

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?