GRAD VABI TUDI V PRAZNIČNEM DECEMBRSKEM ČASU

Dragi grajski prijatelji, z veseljem vas obveščamo, da naš “najbolj grajski med gradovi na Slovenskem” grad Podsreda letos vabi na raziskovanje grajskih soban VSE DO KONCA LETA, in sicer do 31. DECEMBRA 2021 (razen 25. decembra). Obiščete ga lahko vse dni v tednu med 10. in 16. uro, razen ob PONEDELJKIH. ⁣

Obiskovalci gradu Podsreda se lahko raziskovanja gradu lotijo sami, s pomočjo avdio-vodnika in se na lastne oči in ušesa prepričajo, zakaj grad Podsreda ostaja eden najbolj znanih in dobro ohranjenih gradov v naši državi, ki slovi po številnih lepo ohranjenih srednjeveških arhitekturnih elementih in zanimivih razstavah. 


Kaj početi na gradu Podsreda?

Raziščite novo Središče za obiskovalce Kozjanskega parka

Središče za obiskovalce Kozjanskega parka in Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje je interaktivni prostor, ki predstavlja visokodebelne travniške sadovnjake, ptiča čebélarja, dolino srednjeveških trgov v Kozjanski dolini, ki imajo izjemno bogato zgodovinsko in arhitekturno vrednost, v tem prostoru so predstavljene tudi naravne in kulturne znamenitosti (Gruska jama, suhi travniki na Vetrniku, Čerčkova domačija, kjer je posajen kolekcijski travniški sadovnjak. 

Nakupite lokalne dobrote s Kozjanskega v prodajnem kotičku lokalnih ponudnikov

Zakaj ne bi letos svojih najdražjih razveselili s praznično zavitimi lokalnimi darili, ki so izvirna, uporabna in povrhu vsega še spodbujajo lokalno.

Izbirate lahko med številnimi lokalnimi izdelki več kot 34 ponudnikov s Kozjanskega, ki jih za vas praznično zavijemo.

Lokalna darila so na voljo v naši lokalni grajski trgovini na gradu Podsreda, in sicer od torka do nedelje med 10. in 16. uro.

Vabljeni na družinsko pustolovščino LOV NA ZAKLAD

Vse mlade in nekoliko starejše raziskovalce vabi nepozabna grajska pustolovščina Lov na zaklad (KLIK za več info).⁣

Sodelujte v zabavni grajski pustolovščini iskanja skrivnega zaklada v pustolovščini Lov na zaklad, obiščite zanimive razstave in raziščite zgodovinske prostore gradu, od grajske ječe in kuhinje z odprtim ognjiščem od grajskega podstrešja, kjer domujejo netopirji, do tistega prostora »kamor gre še cesar peš« …

Na grad Podsreda po GRAJSKI POTI PODSREDA

Ena izmed najlepših možnosti spoznavanja okolice gradu in našega zavarovanega območja je HOJA . Lep sprehod ponuja GRAJSKA PEŠPOT PODSREDA (2,5 km), ki povezuje srednjeveški trg Podsreda in naš grad. ⁣⁣⁣⁣⁣

Obiskovalci lahko na poti preizkusijo svoje znanje o gozdu in bogati flori in favni na različnih iteraktivnih točkah ob poti. Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije.

⁣⁣Grajska pot Podsreda je urejena in označena v okviru projekta @lifenaturaviva.

⁣⁣ZA VEČ INFO o pešpoteh v kolici gradu skočite na našo spletno stran: https://castlepodsreda.com/ideje-za-aktiven-oddih/


STALNE RAZSTAVE


OBČASNE RAZSTAVE


GRAJSKI NAREZEK na gradu

Za popoln pobeg od vsakdana v varno zavetje grajskih zidov bo poskrbela tudi grajska pojedina v obliki narezka, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode. Narezek si boste po predhodnem naročilu (vsaj en dan vnaprej) privoščili v grajski kuhinji ali na dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej, in naravnega jabolčnega soka iz kozjanskih jabolk iz sadovnjaka Kozjanskega parka.

Po želji lahko sok nadomestimo s stekleničko rujne kapljice iz lokalne vinarne.

Za več info o naši ponudbi GRAJSKIH DOŽIVETJIH kliknite -> TUKAJ.

Registration

Forgotten Password?