GRAJSKE POČITNICE ZA DRUŽINO OB PRAZNIKU KOZJANSKEGA JABOLKA

V Kozjanskem parku je jabolko več kot sadež.

V Kozjanskem parku in na gradu Podsreda se že pripravljamo na 22. Praznik kozjanskega jabolka, ki bo tradicionalno 2. vikend v oktobru, to je 9.-10. 10.2021. Prireditev se odvija v neposredni bližini gradu, na trgu Podsreda.

PRAZNIK KOZJANSKEGA JABOLKA je osrednja ekološka in etnološka prireditev okoljski v Kozjanskem regijskem parku in sejem z dušo, ki dokazuje da je na Kozjanskem jabolko več kot sadež.


Za vse grajske goste, ki boste obiskali grad Podsreda ravno v prazničnem času (9.-10. 10.2021.), ko se bomo poklonili visokodebelnim travniškim sadovnjakom in praznovali 22. PRAZNIK KOZJANSKEGA JABOLKA, smo ob tej praznični priložnosti pripravili POSEBNO PONUDBO z eno ali dvema nočitvama na gradu:

GRAJSKE POČITNICE ZA DRUŽINO ob Prazniku kozjanskega jabolka

PAKET VKLJUČUJE:

 •  1 ali 2 nočitvi v štirizvezdičnem družinskem apartmaju na gradu Podsreda za vso družino;
 •  1 ali 2 družinski grajski zajtrk košarici* domačih dobrot;
 • Sodelovanje v igri Lov na zaklad na gradu Podsreda za vso družino z lepo pa tudi slastno nagrado;
 •  Ogled gradu Podsreda z avdio vodenjem;
 • Obisk prireditve Praznik kozjanskega jabolka v trgu Podsreda (1 ali 2 dni) – z gradu se lahko gostje na trg podajo peš po Grajski poti Podsreda** (2,5 km v eno smer);
 • Obisk Kukovičičevega mlina v Podsredi, ogled postopka mletja žit z mlinom na vodo in pokušina jabolčnih dobrot in ostalih domačih dobrot z njihove ekološke kmetije – obisk je možen oba dneva, med 10. in 18. uro, ob vsaki polni uri;
 • Sveže pečen domač jabolčni zavitek za vso družino, ki ga pripravlja Domača pekarna Resnik na prireditvi Praznik kozjanskega jabolka;
 •  Grajski narezek za vso družino***, sestavljen iz izbranih domačih dobrot Kmetije Kunej, ob 19. uri in 1 l Naravnega jabolčnega soka iz Kozjanskega parka;
 • Sveža jabolka ali jabolčni krhlji iz zaščitenih kozjanskih visokodebelnih sadovnjakov, kjer uspevajo tradicionalne sorte kozjanskih jabolk ter liter Naravnega jabolčnega soka;
 •  Sezonsko pripravljen zeliščni Grajski čaj s 100% naravnimi, ročno nabranimi sestavinami iz Kozjanskega parka;
 •  Kava za pripravo v kuhalniku, sladkor in mleko;
 •  Beležka in pisalo z logotipom grajske namestitve;
 •  Ročno izdelano naravno trdo milo za roke, narejeno iz surovin iz lokalnega okolja;
 •  Brezplačen internet (WI-FI).

* Poleg ogleda gradu (na ogled gradu se lahko odpravite kadarkoli v odpiralnem času gradu, torej med 10. in 17. uro) je v vašo nočitev šteta tudi GRAJSKA ZAJTRK KOŠARICA z izbranimi domačimi kozjanskimi dobrotami, pridelanimi na zemlji, ki je stoletja napajala grad. (Več o košarici si lahko preberete tu: http://castlepodsreda.com/service/grajska-kosarica/).

Izbiro menija za vaš zajtrk bomo opravili nekaj dni pred vašim prihodom.

** IDEJA ZA POPOLDANSKI SPREHOD: Od gradu Podsreda v dolino, kjer se nahaja srednjeveški trg Podsreda, vodi čudovita Grajska pot Podsreda (hoja traja pribl. 30 min v eno smer). Ob poti vas čaka več interaktivnih točk, ob pomoči katerih izveste kaj novega in poučnega o naši naravi v našem zavarovanem območju Kozjanski park.

*** GRAJSKI NAREZEK bo za Vas pripravljen na dan prihoda ali drugi dan ob 19. uri – glede tega termina se bomo natančneje dogovorili malo pred vašim prihodom.

Ob narezku vam ponižno priporočamo naročilo naravnega jabolčnega soka iz Kozjanskega parka. Glede na »jabolčno« priložnost pa se vam bo morda prilegel kozarček posebnega jabolčnega vina iz različnih sort kozjanskih jabolk, ki ga pridelajo na Ekološki kmetiji Dobravc. Družinska kmetija, katere travniški sadovnjaki rastejo v Kozjanskem parku, iz stoletnih jablan že več let ustvarja okusne jabolčne izdelke.


Cena paketa z eno nočitvijo (3 osebe oz. 2 odrasla & 1 otrok):

238,00 €

Doplačila za dodatnega otroka:

– Dodatna oseba do 14 let: 31 €

– Dodatna oseba nad 14 let: 38 €


Cena paketa z dvema nočitvama (3 osebe oz. 2 odrasla & 1 otrok):

403,00 €

Doplačila za dodatnega otroka:

– Dodatna oseba do 14 let: 31 €

– Dodatna oseba nad 14 let: 37 €


DOPLAČILA:

– Turistična taksa z vključeno promocijsko takso: odrasli od. 17. leta naprej: 1,50 €/dan, otroci (7-17 let): 0,75 €/dan

– Hišni ljubljenčki: 15 €/dan;

– DOPLAČILO ZA APARTMA za dve osebi s polno opremljeno kuhinjo je 10 € na nočitev.

– Pozen odhod/zgoden prihod – brezplačno (odvisno od razpoložljivosti).

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?