GRAJSKO NABIRALNIŠKO-KULINARIČNO DOŽIVETJE NA GRADU PODSREDA

Za nami je prav posebno grajsko nabiralniško-kulinarično doživetje na gradu Podsreda in sprehod spoznavanja DIVJIH UŽITNIH RASTLIN.

Delavnica je potekala pod vostvom domače nabiralke in geografinje Karmen Gajšek, ki pod imenom ”Kje so tiste rožice?” raziskuje danosti narave in človeku približuje pozabljena znanja ter nova dognanja, ki nam v življenju enostavno pridejo še kako prav!


Okolica našega gradu je znana po izjemni biotski pestrosti, ki s kančkom modrosti in radoživosti predstavlja bogato zakladnico zdravja, prvinskih in neponovljivih okusov in vodi v poglobitev spoštovanja lokalnega okolja, pripomore k nadvse zanimivi in odgovorni preskrbi, visoki kakovosti človekovega bivanja na Zemlji in krepitvi ozaveščenosti – varovanja narave in preudarne izrabe-le te.


Dobili smo se na grajskem dvorišču, kjer nas je pričakala divja grajska dobrodošlica (zajtrk/malica in napitek), ko smo se okrepčali, pa smo se podali na skrivnostna pota, kjer narava govori.


Sledil je bil NABIRALNIŠKI SPREHOD spoznavanja in nabiranja rastlin, ki se je zaključil v grajski kuhinji, kjer so udeleženci pod vodstvom Karmen pripravili divje-gojeno kosilo in si ga privoščili v senci mogočnih kostanjev.

Vse sestavine so bile 100% lokalne, ekološke in seveda divje!

Hvala vsem, ki ste se udeležili delavnice in z nami preživeli čudovit dan, ki je bil radostno in zeleno obarvan. Predvsem pa velika hvala Karmen, ki je resnično neverjetna zaladnica znanja in v svoje delo vselej vloži celo svoje srce, ker so začutili tudi vsi udeleženci delavnice.

Dobro “divjanje” še naprej!

Zapri

Registration

Forgotten Password?