NEPOZABNA POLETNA MUZEJSKA NOČ NA GRADU

Za nami je čaroben vikend na gradu, ko je naše grajske prostore napolnilo pestro dogajanje v sklopu Poletne muzejske noči.

Da je grad Podsreda še posebej čaroben ponoči, v soju sveč in zvezd, so izkusili številni obiskovalci, ki so najprej prisluhnili zanimivemu predavanju “BIOTSKI BISERI KOZJANSKEGA”, ki ga je pripravila odlična naravoslovna fotografinja Polona Gorišek.

Sledilo pa je tudi uradno odprtje zunanje razstave njenih fotografij “BIOTSKA PESTROST JE OGROŽENA”, ki je nastala v okviru projekta LIFE Naturaviva.

Poletna noč na gradu Podsreda je v sklopu pestrega dogajanja postregla tudi s podelitvijo priznanj najboljšim avtorjem, ki so sodelovali na FOTOGRAFSKEM NATEČAJU: “Biodiverziteta – umetnost življenja 2020”.

Po podelitvi smo si seveda ogledali še fotografsko razstavo na grajskem podstrešju, kjer imajo vsi sodelujoči avtorji razstavljeno vsaj eno fotografijo.

Ob koncu večera pa so na svoj račun prišli vsi FILMO-ljubi, ki so pogrešali čare velikih filmskih platen.

S sodelavci iz Kozjanskega parka smo na našem grajskem dvorišču pod zvezdnim nebom pripravili prvi letošnji LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI, ki je predvajal dokumentarni film slovenske produkcije NEPOŠKODOVANE – The Undamaged.

Hvala vsem, ki ste prišli!

Vsi, ki pa ste letni kino tokrat žal zamudili – BREZ SKRBI, naslednji LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI na gradu Podsreda bo že v četrtek, 8. julija 2021, ob  21. uri.

Vrteli bomo švedski dokumentarec o najstniški podnebni aktivistki Greti Thunberg z naslovom GRETA (I am Greta). Trailer filma si lahko ogledate TUKAJ. 

Registration

Forgotten Password?