LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI DOBRO OBISKAN

V četrtek, 9. julija 2020 smo imeli na gradu Podsreda LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI, ki ga že 3. leto zapored izvajamo v okviru projekta Life Naturaviva, kjer vrtimo filme z naravovarstveno tematiko.

Tokrat smo vrteli zmagovalni film Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe 2018: BOJEVNICA (Woman at War/Kona fer i strid).

Dogodek smo izvedli na prostornem zunanjem grajskem dvorišču, kjer smo lahko zagotovili medsebojno varnostno razdaljo med gledalci. Prav tako smo za prireditev pridobili pozitivno soglasje NIJZ.

Kljub malce hladnemu večeru se je zbralo preko 70 obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad čudovitim ambientom in tudi filmom. Tokrat nam je družbo delalo jasno grajsko nebo posuto z zvezdami kot tudi številni netopirji, ki so preletavali prizorišče.

Po kinu smo na lokaciji v bližini gradu izvedli tudi NOČNO OPAZOVANJE METULJEV.
Na svetlobni piramidi so obiskovalci pod vodstvom našega biologa Dušana Klenovška izvedeli veliko o pestrem svetu nočnih metuljev kot tudi ostalih žuželk našega zavarovanega območja.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?