VABILO NA ZELENO DELAVNICO

Zelena teta vas »cuka« za rokav! Ravno tista, ki polni pljuča, pomirja in navdihuje, tista, ki je naša hrana, zdravilo in vse ostalo, kar potrebujmo.

To nedeljo, 27. JUNIJA, vas ob 10. uri vabimo na grad Podsreda na GRAJSKO nabiralniško-kulinarično doživetje in sprehod spoznavanja DIVJIH UŽITNIH RASTLIN.

Delavnico vodi domača nabiralka in geografinja Karmen Gajšek, ki pod imenom “Kje so tiste rožice?” raziskuje danosti narave in človeku približuje pozabljena znanja ter nova dognanja, ki nam v življenju pridejo še kako prav!

Dobimo se ob 10. uri na grajskem dvorišču ob DIVJI GRAJSKI DOBRODOŠLICI (zajtrk/malica in napitek), ko se okrepčamo pa se podamo na skrivnostna pota, kjer narava govori. To bo NABIRALNIŠKI SPREHOD spoznavanja in nabiranja rastlin, ki se bo zaključil v GRAJSKI KUHINJI, kjer bomo sami pripravili divje-gojeno KOSILO in si ga privoščili v senci mogočnih grajskih kostanjev.

GLAVNE INFORMACIJE:

▪ Zbirno mesto: dvorišče gradu Podsreda

▪ Časovni okvir: 10:00 – cca. 14:00

▪ CENA: 33,00 EUR

Vse sestavine bodo 100% lokalne, ekološke in seveda divje!

Obvezne prijave pri Karmen Gajšek (+386 51 245 731; e-mail: karmen.gaj@gmail.com).

Povezava do dogodka TUKAJ.

Priporočena oprema: udobna obutev, košara/košarica, lahko tudi škarje, nožek, sicer pa zaščita proti soncu (klobuk/šilt kapa) po potrebi.

Dober tek in dobro »divjanje« že vnaprej ter kmalu – NA SNIDENJE!

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?