ZA NAMI PESTRO OBARVAN VIKEND

V soboto, 20. in v nedeljo, 21. junija 2020 je bilo na gradu Podsreda zelo pestro dogajanje.

Na prvi poletni večer, v soboto, 21. junija smo se priključili praznovanju POLETNE MUZEJSKE NOČI.

Od 18. do 21.30 ure smo najprej na široko odprli vrata gradu Podsreda za obiskovalce, ki so si lahko brezplačno ogledali grajske prostore ter številne stalne in občasne razstave.

V tem času je potekal tudi VEČER ODPRTIH VRAT SOB IN APARTMAJEV gradu Podsreda, nove pridobitve našega gradu. Na ogled smo postavili novo urejene namestitvene kapacitete v nekdanjem spodnjem gospodarskem poslopju gradu.

Ob 21:30 uri smo v okviru projekta Life Naturaviva izvedli LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI. Zaradi deževnega vremena smo kino na prostem žal morali prestaviti v renesančno dvorano gradu. Vrteli smo švicarski dokumentarni film “Več kot med”. Veseli smo bili dobrega obiska, projekcijo si je ogledalo 47 obiskovalcev.

Po končanem filmu smo ob 23:30 uri v grajskem atriju imeli uradni skupni zaključek Poletne muzejske noči Gradov Posavja. Cel večer je bila na ogled tudi nagrada Jakob 2020, ki so jo Gradovi Posavja prejeli za »Inovativne turistične vsebine in programe v gradovih in dvorcih«.

V nedeljo, 21. junija 2020 med 14. in 17. uro smo še enkrat za javnost odprli vrata sob in apartmajev gradu Podsreda. Obiskovalci so si lahko ogledali tri grajske apartmaje in tri sobe, ki nudijo 15 ležišč. 25. junija bomo grajske namestitve “predali namenu” in sprejeli že prvi goste, ki bodo lahko uživali grajsko pravljico.

OBVESTILO

Dragi prijatelji in častiti grajski gostje,

s 1. marcem odpiramo vrata gradu Podsreda. Grad Podsreda bo v mesecu marcu odprt vsak dan, razen ob ponedeljkih, med 10. in 16. uro. V mesecu marcu bo med vikendi odprta tudi Grajska kavarna

 

Zapri

Registration

Forgotten Password?