COVID – 19 UKREPI ZA ZAŠČITO IN VARNOST GOSTOV

Častiti grajski gostje,

Čas je za nova grajska doživetja! Z veseljem sporočamo, da smo ponovno odprli vrata naših grajskih sob in apartmajev na gradu Podsreda, kjer nepozabna grajska doživetja čakajo na vsakem koraku.

V Sobah in apartmajih na gradu Podsreda veliko pozornosti namenjamo zagotavljanju dobrega počutja in varnosti svojih zaposlenih ter vas, cenjeni gostje.

V nadaljevanju z vami želimo deliti aktivnosti in ukrepe, ki smo jih uvedli za preprečevanje prenosa okužbe s Covid-19.

Ukrepi higiene in zaščite za zaščito in varnost gostov v Sobah in apartmajih na gradu Podsreda

Za varnost in zaščito gostov in zaposlenih smo na gradu Podsreda in v Sobah in apartmajih na gradu Podsreda poskrbeli za pripravo in vpeljavo številnih higiensko zaščitnih ukrepov. Pri tem smo upoštevali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter ukrepe in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Seveda bomo storili vse, kar je v naši moči, da ukrepi ne bodo vplivali na vaše bivanje na gradu, ki naj bo sproščujoče, prijetno in seveda kar se da »grajsko«. Ob enem pa se zavezujemo, da vaše zdravje in varnost ostajata naši najpomembnejši prioriteti.

Naši ukrepi higiene in zaščite temeljijo na trenutnih vladnih nasvetih in smernicah, pridržujemo pa si pravico do spremembe in posodobitve postopkov delovanja brez predhodnega obvestila glede na trenutno situacijo in v skladu z vladnimi zapovedmi.

Upoštevamo visoke higienske standarde in spoštujemo zaupanje svojih gostov, da nas lahko varno obiščejo in pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja.

 

Možnost brezstične prijave in odjave:

Prihod v namestitev in prevzem ključev je lahko brezstičen, prav tako omogočamo brezstično plačevanje in brezstično naročanje hrane in pijače. V kolikor ne želite, se ne bomo srečali osebno.

Pred vašim prihodom prejmete spletno povezavo, preko katere lahko opravite digitalno prijavo in vnesete vse potrebne podatke za prijavo gostov.

Vstop v grajsko poslopje S sobami in apartmaji je mogoč s kodo, ki jo na recepciji ustvarimo posebej na vaše ime in vam jo sporočimo pred prihodom. Za odklepanje vhoda vnesete kodo v avtomatizirano ključavnico in vstopite v grajsko dvorišče.

 

Brezstičen prevzem ključa vaše namestitve

V čitalnik pod omarico s ključi odtipkate kodo, ki jo na recepciji ustvarimo posebej na vaše ime. Koda aktivira ključavnico in odpre vrata ohišja. Ob ključu, ki odklepa vašo nastanitev, bo zasvetila zelena LED dioda, ki bo naznanjala, da je ključ pripravljen na prevzem.

 

Grajska recepcija:

 • Na recepcijo gostje vstopajo posamično oziroma v številu, ki glede na velikost in razporeditev prostora onemogoča srečevanje ter omogoča zagotavljanje zadostne medsebojne razdalje.
 • Na vhodu v recepcijo so obiskovalcem na voljo sredstva za razkuževanje. Na recepciji je mogoča uporaba digitalnega termometra, na voljo so tudi zaščitne maske.
 • Osebje skrbi za razkuževanje rok pred in po dotikanju dokumentov oziroma predmetov, s katerimi rokuje več oseb. Za goste je na voljo ločen pisalni pribor, ki se razkuži za vsakim uporabnikom.
 • Vse skupne površine redno razkužujemo in prostore zračimo skladno z Navodili za prezračevanje prostorov izven zdravstvenih ustanov (npr. pult, POS terminal, blagajniški pult).
 • V primeru, da gost sam ali osebje zazna gosta z znaki okužbe dihal, mora o tem obvestiti recepcijo.
 • Ključi sob so dezinficirani.
 • Priporočamo brezgotovinsko plačevanje.
 • Ob odhodu je mogoča tudi brezstična odjava, tako da ključ pustite v sobi, potrdilo o plačilu pa prejmete preko elektronske pošte.
 • Pri uporabi časopisov, letakov in drugega tiskovnega materiala mora biti gost/obiskovalec seznanjen z dejstvom, da je prisotnost novega koronavirusa ob skupni uporabi tiskanega izvoda možna, zato si je potrebno pred in po branju umiti ali razkužiti roke ter poleg higiene rok upoštevati tudi higieno kašlja/kihanja in se ne dotikati obraza. Ob branju je obvezno nošenje zaščitne maske.

 

Osebje:

 • Dela samo zdravo osebje, brez simptomov ali znakov akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih …).
 • Osebje je redno seznanjeno z načinom izvajanja zaščitnih ukrepov, zaščitnim delovanjem ter planom čiščenja za površine in prostore.
 • Osebje ves čas zagotavlja zadostno medosebno razdaljo.
 • V vseh prostorih nosimo zaščitno masko, pri čiščenju si nadenemo rokavice.
 • V recepciji je dodatno nameščeno pleksi steklo.
 • Roke si redno umivamo in razkužujemo.
 • Posebno pozornost posvečamo čiščenju vseh skupnih površin. Prostore redno zračimo.
 • V primeru okužbe smo seznanjeni z nadaljnimi ukrepi.

 

Sobe in apartmaji:

 • S prilagoditvami zagotavljamo eno ali večposteljne sobe, v nastanitvenih enotah z več posteljami so lahko le gosti iz istega gospodinjstva ali gosti, ki potujejo skupaj in so že sicer v tesnem stiku.
 • Pred vašim prihodom v nastanitveno enoto je le-ta očiščena, prezračena in razkužena smiselno po Navodilih za čiščenje in razkuževanje prostorov izven zdravstvenih ustanov.
 • V primeru večdnevnega bivanja v nastanitveni enoti, vas naprošamo, da čiščenje naročate vnaprej. Zaradi zagotavljanja varnosti namreč v sobo ali apartma brez vašega dovoljenja ne vstopamo, osebje pa dnevno čiščenje opravi le, če gost to želi.
 • Poseben poudarek se zagotavlja čiščenju in razkuževanju predmetov, ki se jih dotakne veliko število rok (npr. stopniščna ograja, stikala, ročaji, držaji, kljuke).
 • V ob vhodu in izhodu na dvorišče pred sobami in apartmaji so nameščeni podajalniki za razkužilo za goste.
 • Ker gre za zgodovinsko stavbo oz. kulturni spomenik, se morajo gostje zavedati, da so naši hodniki in vhodne ter izhodne poti morebitne točke stika med gosti, zato prosimo, da se vsi gostje zavedajo in ustrezno uporabljajo socialno distanciranje na površinah gradu Podsreda.

 

Grajska dvorana:

 • V ob vhodu in izhodu v grajsko dvorano in na dvorišče pred apartmaji in sobami so nameščeni podajalniki za razkužilo.
 • Mize so v prostoru razporejene tako, da je zagotovljena zadostna medosebna razdalja med gosti.
 • Prilagodili smo uporabo predmetov v skupni uporabi (npr. solnice, sladkor, igrače, časopisi, revije ipd.) tako, da se jih ne bo zaporedoma dotikalo več gostov.
 • Jedilni pribor je pripravljen za posameznega gosta in je postrežen na način, ki onemogoča nezaščiten stik in morebitno onesnaženje (pribor za eno osebo ovit v papirnato servieto).
 • Zagotovljeno je, da jedilne garniture (krožniki, skodelice) in steklovina niso podvrženi onesnaženju.
 • Uporabljen jedilni pribor in posoda se čisti z uporabo rokavic, detergenta za posodo in vroče vode oz. pomivalnega stroja.
 • Čiščenje dvorane z vso opremo poteka 1 x dnevno, skladno z Navodili za čiščenje in razkuževanje prostorov izven zdravstvenih ustanov.
 • Dvorana se redno zrači, skladno z Navodili za prezračevanje prostorov izven zdravstvenih ustanov.

 

Naročilo in prevzem zajtrka / košarice

 • Naročilo grajskega zajtrka za prvo jutro vašega bivanja pri nas opravite pred prihodom takoj ob potrditvi rezervacije, po elektronski pošti. Med bivanjem v apartmajih in sobah pa gost izbiro sporoči na recepcijo en dan vnaprej, pred zaprtjem recepcije.
 • Grajska zajtrk košarica z vašim izbranim zajtrkom vas od 7.30 ure naprej čaka na mizi v dvorani, ki se nahaja pod apartmaji (ko vstopite skozi glavna vrata na dvorišče se dvorana nahaja takoj na levo). Vsaka košarica je označena s pripisom imena sobe oz. apartmaja.
 • Oddaja prazne košarice najkasneje do večera.
 • Zajtrk košarico lahko pojeste v udobju grajske sobe, na dvorišču gradu, v grajskem atriju, pri bližnjem ribniku ali gozdni jasi.

Po najboljših močeh se trudimo, da zagotovimo kar se da varno in zdravo okolje za vaš obisk ali počitnice na gradu Podsreda. Svoj delček za svojo zaščito in varnost vseh okoli sebe pa lahko prispevate tudi vi z upoštevanjem priporočil za ohranjanje zdravja.

Varnost naših gostov in zaposlenih postavljamo na prvo mesto. Preverite ukrepe higiene in zaščite za vašo in našo varnost, ki jim sledimo z upoštevanjem odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE

Za vsa morebitna vprašanja nas, prosimo, kontaktirajte. Na voljo smo vam na tel. številkah: +386 5806 118,  +386 41 419 996 ali e-naslovu: info@castlepodsreda.com.

Vnaprej se vam zahvaljujemo, da se boste priporočil držali in tako pomagali ustvarjati varno okolje.

 

Ekipa gradu Podsreda

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?