GREEN&SAFE – ZAVEZA ODGOVORNEMU, ZELENEMU IN VARNEMU TURIZMU

Na gradu Podsreda in v Sobah in apartmajih na gradu Podsreda si prizadevamo delovati trajnostno in odgovorno do čudovite zelene narave in bogate lokalne kulturne dediščine. Prav tako pa z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, želimo povečati zaupanje gostov, da je grad Podsreda z okolico VARNA TURISTIČNA DESTINACIJA.

Zato smo stopili na varno in odgovorno pot ustvarjanja pogojev za varen oddih na našem gradu Podsreda ter sprejeli usmeritve odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

Z znakom GREEN&SAFE označujemo in poudarjamo visoke higienske standarde in protokole ter trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije.

Ukrepi higiene in zaščite za vašo in našo varnost

Za vašo varnost in zaščito smo na gradu Podsreda in v Sobah in apartmajih na gradu Podsreda poskrbeli za pripravo in vpeljavo številnih higiensko zaščitnih ukrepov. Pri tem smo upoštevali priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter ukrepe in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Covid 19 informacije za goste Sob in apartmajev na Gradu Podsreda.

 

 

S SKUPNIMI MOČMI DO VARNEGA IN ZDRAVEGA OBISKA GRADU

Po najboljših močeh se trudimo, da zagotovimo kar se da varno in zdravo okolje za vaš obisk ali počitnice na gradu Podsreda. Svoj delček za svojo zaščito in varnost vseh okoli sebe pa lahko prispevate tudi vi z upoštevanjem priporočil za ohranjanje zdravja:

 • Med gibanjem v vseh zaprtih javnih prostorih je obvezno imeti usta in nos dosledno zakrita z obrazno masko.
 • Varnostna razdalja med posamezniki mora biti vedno najmanj 1,5 oziroma 2 metra.
 • Pomembno je, da zaposleni in obiskovalci v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, kašelj, povišana telesna temperatura) ostanemo doma.
 • Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo ali uporabimo razkužilo za roke, ki je na voljo na več mestih tako na gradu Podsreda.
 • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
 • Upoštevamo pravila higiene kašlja in kihanja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava). Papirnat robček po uporabi odvržemo med odpadke in si nato umijemo roke z milom ter vodo.
 • Tesni osebni stiki (npr. rokovanje, objemanje) povečujejo možnost okužbe.

Z upoštevanjem vseh navedenih priporočil bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora vsak prevzeti odgovornost.

Spoštujmo priporočila za preprečevanje širjenja okužb.

SLOVENIJA – ZELENA IN VARNA TURISTIČNA DESTINACIJA

Slovenija je pripravljena, da vas ponovno povabi v naročje zelene in varne dežele. V Sloveniji se prebivalci in gostje počutijo varno tudi zato, ker se že vrsto let trudimo delovati trajnostno in upoštevamo visoke higienske standarde. Slovenska turistična organizacija (STO) je zavezo za ustvarjanje pogojev za varen oddih v Sloveniji združila v odgovorne potovalne standarde v turizmu pod znakom Green & Safe:

 1. Vzpostavljene imamo visoke higienske zahteve in priporočila za varovanje zdravja
 2. Smo ena od najbolj varnih držav na svetu
 3. Zazrti smo v trajnostno prihodnost
 4. Radi živimo aktivno, zdravo in zeleno
 5. Prisegamo na butična in edinstvena doživetja

Preberite več o tem, zakaj je Slovenija zelena in varna turistična destinacija.

Registration

Forgotten Password?