5 JABOLK, KI JIH LAHKO NAJDETE NA KOZJANSKEM

Jabolko na klopci

ob gradu Podsreda

Raziščite simboliko in lepoto jabolka v zgodovinskem okolju gradu Podsreda. Na tem preprostem, a očarljivem prizorišču, kjer na klopci počiva jabolko, boste našli popolno mesto za razmislek in uživanje v miru, ki ga ponuja okolica gradu. Edinstvena priložnost za doživetje zgodovinskega pomena jabolk, ki so skozi stoletja simbolizirala znanje in lepoto.

Veliko stekleno jabolko

na sredini krožišča v Kozjem

V sredini krožišča v Kozjem vas bo očarala umetniška podoba velikega steklenega jabolka. Impresivna skulptura ni le vizualno privlačna, temveč simbolizira inovativnost in kreativnost ter predstavlja edinstveno lokalno znamenitost. Stekleno jabolko odraža sodoben pristop k tradicionalnim simbolom ter postaja priljubljena točka tako za obiskovalce kot tudi za domačine.

Stare tradicionalne jablane

v sadovnjaku Kozjanskega parka

Doživite čarobnost stare tradicionalne jablane v sadovnjaku Kozjanskega parka. Edinstven sadovnjak, ki deluje kot živi muzej, skrbno ohranja dediščino in naravno bogastvo teh dragocenih dreves. Sprehodite se med nasadom jablan in se prepustite pristnosti narave, ki je že stoletja del slikovite krajine Kozjanskega parka.

Jabolčni čaj

v Kukovičičevem mlinu

V Kukovičičevem mlinu vas čaka posebna kulinarična poslastica – jabolčni čaj. Topla in aromatična pijača, ki združuje lokalne sestavine in tradicijo, predstavlja idealen način za sprostitev in uživanje v idiličnem okolju mlina. Jabolčni čaj tukaj ni zgolj napitek; je del kulinarične dediščine, ki skrbno ohranja stare recepte in okuse, povezane z bogato kulturno zgodovino.

Jabolčni štrudelj

v Grajski kavarni Podsreda

Ne zamudite priložnosti in okusite jabolčni štrudelj v grajski kavarni Podsreda. Ta klasična sladica, tesno povezana s kulturno dediščino in grajskim gostinstvom, ponuja nezamenljivo kombinacijo okusov in tradicije. Jabolčni štrudelj je tukaj več kot sladica; je nepogrešljiv del kulturne izkušnje, ki združuje zgodovino in sodobne kulinarične trende. Več o kavarni.

Rezervirajte oddih

Odkrijte popoln oddih za vas

Odkrijte, doživite, zaljubite se

Top 5 seznami za odkrivanje Kozjanskega

Registration

Forgotten Password?