5 ŽIVALI, KI JIH LAHKO SREČATE NA KOZJANSKEM

Čebele

s Čebelarstva Kozmus

Pridružite se nam pri obisku Čebelarstva Kozmus, kjer boste doživeli fascinanten svet čebelarstva, ki ima ključno vlogo v Kozjanski regiji. Ogled čebel in spoznavanje postopkov čebelarjenja predstavljata edinstveno izobraževalno izkušnjo, kjer boste pridobili vpogled v pomembnost čebel za naš ekosistem. Odlična priložnost, da se približate tem marljivim žuželkam in razumete njihovo ključno vlogo v naravi.

Jelenčki pri družini Šošterič

na Vetrniku

Vetrnik je pravi raj za ljubitelje narave in divjih živali, zlasti za tiste, ki želijo doživeti nepozabno izkušnjo opazovanja jelenčkov pri družini Šošterič. Na tej mirni in čudoviti lokaciji lahko občudujete te graciozne živali v njihovem naravnem okolju. To je popolna priložnost za družine in naravoslovce, ki si želijo doživeti bližnje srečanje z divjimi živalmi na Kozjanskem.

Konji

iz Rubinovega hlevčka

V Rubinovem hlevčku bivajo konjički in poniji, ki omogočajo izjemno izkušnjo interakcije in jezdenja. Ne glede na to, ali je vaš mali nadobudnež izkušen jahač ali začetnik, ti prijazni konji predstavljajo popolno priložnost za nežno ježo skozi slikovito krajino Kozjanskega. Doživetje je idealno za vse družine, ki si želijo poglobljenega stika z naravo in pristnega veselja ob jezdenju.

Kozice

na Kozjanskem dvoru

Na Kozjanskem dvoru vam ponujamo priložnost za obisk kozic in spoznavanje življenja na podeželju. Izkusite neposreden stik z domačimi živalmi in pridobite vpogled v vsakdanje življenje na kmetiji. Tako otroci kot odrasli bodo uživali v interakciji s temi prikupnimi živalmi, ki so nepogrešljiv del podeželske idile Kozjanskega.

Vrsta ptic Čebelar

v Kozjanskem parku

Območje Kozjanskega je znano po svoji bogati ornitološki raznolikosti, še posebej pa izstopajo ptice. Med njimi tudi čebélar, ki je prepoznaven po svojem edinstvenem vedenju in lepoti perja, zato je prava atrakcija za ljubitelje narave in ptic. Obiskovalci lahko čebélarja (Merops apiaster) opazujejo in se hkrati poučijo o njegovem pomembnem vplivu na lokalni ekosistem v naravnih habitatih Kozjanskega parka, kjer ga od leta 1985 spremljamo v najstarejši kontinuirani gnezdilni koloniji v peskokopu Župjek pri Bizeljskem. Več informacij za opazovanje in fotografiranje čebelarja.

Rezervirajte oddih

Odkrijte popoln oddih za vas

Odkrijte, doživite, zaljubite se

Top 5 seznami za odkrivanje Kozjanskega

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?