CASTLE BREAKFAST BASKET

Locally sourced. Locally grown. Locally loved.

CASTLE BREAKFAST BASKET

The mornings at the castle are the most beautiful. Indulge in the delights of the local castle breakfast and be revitalized by the ancient earthy energy that can be felt in places where old castles and churches stand. An experience you will not forget for a long time.

In a carefully prepared CASTLE BREAKFAST BASKET, you will find products and produce from the surrounding farms and farmhouses of Kozjansko. This special castle experience will make your taste buds go wild.

OUR MAIN PRINCIPLES are to promote local producers, preserve the quality of our food and cultivate a positive attitude toward the environment in which we live. Homemade bread, pâté, jams and spreads, homemade honey and juice, homemade meats, cheeses, and yogurt made from the milk of cows grazing in the surrounding pastures will greet you as soon as you carefully open the lid of our Castle breakfast basket! HUNGRY YET?

You can enjoy your GRAB-AND-GO breakfast basket in the comfort of your castle room, in the castle hall, where you will also find a coffee machine and a tea corner, in the sunny castle courtyard under the mighty chestnut trees, by the nearby pond on a picnic blanket, which we will provide, on the nearby meadow or in a forest clearing.

You can enjoy your GRAB-AND-GO breakfast basket in the comfort of your castle room, in the castle hall, where you will also find a coffee machine and a tea corner, in the sunny castle courtyard under the mighty chestnut trees, by the nearby pond on a picnic blanket, which we will provide, on the nearby meadow or in a forest clearing.

Start your day at the castle with a hearty breakfast of selected local Kozjansko delicacies grown on the land that has fed the castle for centuries.

BUILD YOUR OWN BASKET

Locally sourced. Locally grown. Locally loved.

In the carefully prepared CASTLE BREAKFAST BASKET, products and produce from the surrounding farms and homesteads of the Kozjansko region await you as the icing on the cake of your castle experience.

Veseli smo, da smo pri Sobah in apartmajih gradu Podsreda v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo naše GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!
Tako lahko brezskrbno uživate v skrbno pripravljeni zajtrk košarici vsak dan svojega bivanja na gradu in ste med okušanjem dobrot prepričani, da so vse do zadnje pripravljene z veliko mero strokovnosti, skrbnosti in ljubezni.

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
kunej1976@gmail.com

Ravnajmo spoštljivo do narave

Vsa steklena embalaža v košarici je vračljiva, zato goste prosimo, da jo ob oddaji na koncu dneva vrnejo skupaj s košarico.

STE ZA PIKNIK ZAJTRK V SADOVNJAKU?

NAJLEPŠA LOKACIJA ZA PIKNIK ZAJTRK!

SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA (Gradišče 22, Podsereda)

Privoščite si grajski zajtrk v senci mogočnih jablan, prisluhnite ptičjemu petju in uživajte v pogledu na pisan sadovnjak, kjer uspeva več kot 100 različnih tradicionalnih starih sort sadnih dreves.

Lokalna ponudba v košarici

Naša glavna vodila so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja.
To delimo tudi z vami, častiti gostje, ki vam nudimo zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin in izdelkov:

Kmetija Kunej

Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka, v neposredni bližini gradu Podsreda, njena zgodovina pa sega stoletja nazaj. Od prednikov so današnji lastniki podedovali kmetijo kot tudi predanost kmečkemu delu in p najpomembnejše – dobre in preverjene recepte za odlične mesne in druge izdelke.
Pri Kmetiji Kunej se jutro zgodaj začne. Z ljubeznijo pripravijo slastni zajtrk, ki prebudi brbončice in napolni srce. Verjamejo, da mora domač, ročno narejen kruh biti na voljo vsem, zato so se povezali s Pekarno Resnik v Kozjem, ki za njih pripravlja svež kruh.

Na Kmetiji Kunej verjamejo v domače, tradicionalne izdelke, ki prebudijo okus domačnosti. To strast delijo s svojimi lokalnimi strankami in tistimi, ki prihajajo od daleč naokoli in uživajo v dobrotah, ki so jih pripravili.
To je tudi razlog, da smo pri Sobah in apartmajih na gradu Podsreda ravno v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
M: kunej1976@gmail.com

Čebelarstvo Kozmus

Na čebelarstvu Kozmus na Pilštanju, ki leži v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega parka, čebelarijo s približno 50-timi čebeljimi družinami. Vodja čebelarstva je dr. Peter Kozmus, priznan čebelar, čebelarski strokovnjak in predavatelj. Zaposlen je na Čebelarski zvezi Slovenije, kjer skrbi za čistost vrste kranjske čebele. Od leta 2017 je podpredsednik največje čebelarske organizacije na svetu APIMONDIA. V okviru svojih nalog se udeležuje številnih čebelarskih konferenc po vsem svetu, kjer na različne načine pomaga čebelarjem. Trenutno je naš največji ambasador slovenskega čebelarstva v svetu!
Med na čebelarstvu Kozmus pridelujejo z veliko skrbnostjo in si pri prizadevajo obdržati njegovo prvinsko kakovost. Med izdelki čebelarstvo ponuja različne vrste medu, cvetni prah, propolis, vosek ter izdelke, ki jih iz teh sestavin izdelujejo. Od leta 2017 so vključeni v kolektivno blagovno znamko »Slovenski med kontrolirane kakovosti« ki kakovost naših izdelkov dodatno potrjuje.

Pilštanj 62, 3261 Lesično;
T. +386 (0)3 809 02 21;
M. +386 (0)41 352 997;
peter.kozmus@gmail.com;
www.cebelarstvo-kozmus.si

Kmetija Sinkovič

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Bogato ponudbo odličnih domačih mlečnih izdelkov pa so pred kratkim obogatili še s prvim domačim »frozen jogurtom« Frozy-jem v Sloveniji, ki ga obožujejo majhni in veliki!

Vrenska Gorca 4, 3255 Buče;
M. +386 (0)41 369 354;
katja.sinkovic@gmail.com;
www.kmetijasinkovic.si

Naročilo in prevzem zajtrk košarice

Naročilo vsebine vaše grajske zajtrk košarice uredimo že pred vašim prihodom na grad. Ob potrditvi rezervacije po elektronski pošti prejmete zajtrk meni s kar osmimi različnimi možnostmi izbire jedi (tudi vegi varianto), izberete svoj želeni zajtrk za vaše prvo jutro pri nas in nam svojo izbiro sporočite po e-pošti ali po telefonu.

Med bivanjem v naših apartmajih in sobah pa nam svojo izbiro zajtrka sporočite en dan vnaprej v odpiralnem času recepcije osebno ali po telefonu oz. preko e-pošte.

Košarica pričaka goste v viteški dvorani, ki se nahaja neposredno pod sobami in apartmaji. Vsaka košarica je označena z imenom nastanitve gosta. Prevzem košarice je od 7.30 ure naprej, oddaja prazne košarice pa najkasneje do večera.

POLETNI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7. ure do 7.30
ZIMSKI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7.30 do 8. ure

Doplačilo za dodatno jed pri zajtrku je 6,00 €/jed.

Registration

Forgotten Password?