GRAJSKA ZAJTRK KOŠARICA

Zdrava, okusna ... "grajska"

Grajska zajtrk košarica

Na gradu so zagotovo najlepša jutra. Veste, tu okoli nas se dogajajo energije, ki jih je zaznati le na točkah, kjer so postavljene cerkve ali gradovi. Tudi grad Podsreda ni izjema. Užiti »zemeljsko energijo« v okolici gradu in se podkrepiti z GRAJSKIM ZAJTRKOM, pa je izkušnja, ki je še dolgo ne boste pozabili.
V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, posebna grajska izkušnja, ob kateri bodo vaše brbončice norele! Glavna vodila našega poslovanja so ravno spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil, gojenje pozitivnega odnosa do okolja v katerem bivamo. Domač kruh, domača pašteta, domača marmelada in namazi, domač med, domač sok in domače mesnine, sirčki ter domač jogurt narejen iz mleka krav, ki se pasejo po okoliških pašnikih vas bodo pozdravili takoj, ko previdno odprete pokrov naše grajske zajtrk košarice! SE VAM ŽE CEDIJO SLINE?

Zajtrk košarico lahko pojeste v udobju grajske sobe, na dvorišču gradu, pri bližnjem ribniku na piknik odejici za katero bomo tudi poskrbeli mi, na bližnjem travniku ali gozdni jasi. Ta gurmanska izkušnja vam v času bivanja pri nas res lahko prinese kakšen kilogramček več, ampak ne boste ga obžalovali.

Začnite dan na gradu z raznolikim zajtrkom z izbranimi domačimi kozjanskimi dobrotami, pridelanimi na zemlji, ki je stoletja napajala grad.
SESTAVITE SI SVOJO KOŠARICO

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega,
kar bo pika na i vaši grajski izkušnji.

Veseli smo, da smo pri Sobah in apartmajih gradu Podsreda v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo naše GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!
Tako lahko brezskrbno uživate v skrbno pripravljeni zajtrk košarici vsak dan svojega bivanja na gradu in ste med okušanjem dobrot prepričani, da so vse do zadnje pripravljene z veliko mero strokovnosti, skrbnosti in ljubezni.

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
kunej1976@gmail.com

STE ZA PIKNIK ZAJTRK V SADOVNJAKU?

NAJLEPŠA LOKACIJA ZA PIKNIK ZAJTRK!

SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA (Gradišče 22, Podsereda)

Privoščite si grajski zajtrk v senci mogočnih jablan, prisluhnite ptičjemu petju in uživajte v pogledu na pisan sadovnjak, kjer uspeva več kot 100 različnih tradicionalnih starih sort sadnih dreves.

Lokalna ponudba v košarici

Naša glavna vodila so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja.
To delimo tudi z vami, častiti gostje, ki vam nudimo zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin in izdelkov:

Kmetija Kunej

Kmetija Kunej leži v osrčju Kozjanskega parka, v neposredni bližini gradu Podsreda, njena zgodovina pa sega stoletja nazaj. Od prednikov so današnji lastniki podedovali kmetijo kot tudi predanost kmečkemu delu in p najpomembnejše – dobre in preverjene recepte za odlične mesne in druge izdelke.
Pri Kmetiji Kunej se jutro zgodaj začne. Z ljubeznijo pripravijo slastni zajtrk, ki prebudi brbončice in napolni srce. Verjamejo, da mora domač, ročno narejen kruh biti na voljo vsem, zato so se povezali s Pekarno Resnik v Kozjem, ki za njih pripravlja svež kruh.

Na Kmetiji Kunej verjamejo v domače, tradicionalne izdelke, ki prebudijo okus domačnosti. To strast delijo s svojimi lokalnimi strankami in tistimi, ki prihajajo od daleč naokoli in uživajo v dobrotah, ki so jih pripravili.
To je tudi razlog, da smo pri Sobah in apartmajih na gradu Podsreda ravno v Kmetiji Kunej našli odličnega partnerja za pripravo GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!

Kmetija Kunej
Gorjane 2, 3257 Podsreda
T: +386 (0)41 380 553
M: kunej1976@gmail.com

Kmetija Sinkovič

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Bogato ponudbo odličnih domačih mlečnih izdelkov pa so pred kratkim obogatili še s prvim domačim »frozen jogurtom« Frozy-jem v Sloveniji, ki ga obožujejo majhni in veliki!

Vrenska Gorca 4, 3255 Buče;
M. +386 (0)41 369 354;
katja.sinkovic@gmail.com;
www.kmetijasinkovic.si

Čebelarstvo Kozmus

Na čebelarstvu Kozmus na Pilštanju, ki leži v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega parka, čebelarijo s približno 50-timi čebeljimi družinami. Vodja čebelarstva je dr. Peter Kozmus, priznan čebelar, čebelarski strokovnjak in predavatelj. Zaposlen je na Čebelarski zvezi Slovenije, kjer skrbi za čistost vrste kranjske čebele. Od leta 2017 je podpredsednik največje čebelarske organizacije na svetu APIMONDIA. V okviru svojih nalog se udeležuje številnih čebelarskih konferenc po vsem svetu, kjer na različne načine pomaga čebelarjem. Trenutno je naš največji ambasador slovenskega čebelarstva v svetu!
Med na čebelarstvu Kozmus pridelujejo z veliko skrbnostjo in si pri prizadevajo obdržati njegovo prvinsko kakovost. Med izdelki čebelarstvo ponuja različne vrste medu, cvetni prah, propolis, vosek ter izdelke, ki jih iz teh sestavin izdelujejo. Od leta 2017 so vključeni v kolektivno blagovno znamko »Slovenski med kontrolirane kakovosti« ki kakovost naših izdelkov dodatno potrjuje.

Pilštanj 62, 3261 Lesično;
T. +386 (0)3 809 02 21;
M. +386 (0)41 352 997;
peter.kozmus@gmail.com;
www.kozmus.net

Naročilo in prevzem zajtrka košarice

- Pred prihodom - ob potrditvi rezervacije po elektronski pošti.
- Med bivanjem v apartmajih in sobah – gost izbiro sporoči v odpiralnem času recepcije.

Košarica pričaka goste v viteški dvorani, ki se nahaja neposredno pod sobami in apartmaji – z oznako sobe gosta. Prevzem košarice od 7.30 ure naprej, oddaja prazne košarice najkasneje do večera.

POLETNI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7. ure do 7.30
ZIMSKI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7.30 do 8. ure

Doplačilo za dodatno jed pri zajtrku je 6,00 €/jed.

Registration

Forgotten Password?