GRAJSKA ZAJTRK KOŠARICA

Zdrava, okusna ... "grajska"

Grajska zajtrk košarica

Na gradu so zagotovo najlepša jutra. Veste, tu okoli nas se dogajajo energije, ki jih je zaznati le na točkah, kjer so postavljene cerkve ali gradovi. Tudi grad Podsreda ni izjema. Užiti »zemeljsko energijo« v okolici gradu in se podkrepiti z GRAJSKIM ZAJTRKOM, pa je izkušnja, ki je še dolgo ne boste pozabili.
V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega, posebna grajska izkušnja, ob kateri bodo vaše brbončice norele! Glavna vodila našega poslovanja so ravno spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil, gojenje pozitivnega odnosa do okolja v katerem bivamo. Domač kruh, domača pašteta, domača marmelada in namazi, domač med, domač sok in domače mesnine, sirčki ter domač jogurt narejen iz mleka krav, ki se pasejo po okoliških pašnikih vas bodo pozdravili takoj, ko previdno odprete pokrov naše grajske zajtrk košarice! SE VAM ŽE CEDIJO SLINE?

Zajtrk košarico lahko pojeste v udobju grajske sobe, na dvorišču gradu, pri bližnjem ribniku na piknik odejici za katero bomo tudi poskrbeli mi, na bližnjem travniku ali gozdni jasi. Ta gurmanska izkušnja vam v času bivanja pri nas res lahko prinese kakšen kilogramček več, ampak ne boste ga obžalovali.

Začnite dan na gradu z raznolikim zajtrkom z izbranimi domačimi kozjanskimi dobrotami, pridelanimi na zemlji, ki je stoletja napajala grad.
SESTAVITE SI SVOJO KOŠARICO

Lokalno nabrano. Lokalno pridelano. Lokalno ljubljeno.

V skrbno pripravljeni GRAJSKI ZAJTRK KOŠARICI vas bodo pričakali izdelki in pridelki okoliških kmetij in domačij Kozjanskega,
kar bo pika na i vaši grajski izkušnji.

Veseli smo, da smo pri Apartmajih in sobah na gradu ravno v kolegih s Pekarne pod gradom našli odličnega partnerja za pripravo naše GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE!
Tako lahko brezskrbno uživate v skrbno pripravljeni zajtrk košarici vsak dan svojega bivanja na gradu in ste med okušanjem dobrot prepričani, da so vse do zadnje pripravljene z veliko mero strokovnosti, skrbnosti in ljubezni.

Ekod d.o.o. PE. Pekarna pod gradom, Trška cesta 4, 3254 Podčetrtek
T: +386 41-754-801, info@pekarnapodgradom.si
www.pekarnapodgradom.si

STE ZA PIKNIK ZAJTRK V SADOVNJAKU?

NAJLEPŠA LOKACIJA ZA PIKNIK ZAJTRK!

SADOVNJAK KOZJANSKEGA PARKA (Gradišče 22, Podsereda)

Privoščite si grajski zajtrk v senci mogočnih jablan, prisluhnite ptičjemu petju in uživajte v pogledu na pisan sadovnjak, kjer uspeva več kot 100 različnih tradicionalnih starih sort sadnih dreves.

Lokalna ponudba v košarici

Naša glavna vodila so spodbujanje lokalnih pridelovalcev, ohranjanje kakovosti živil in spodbujanje pozitivnega odnosa do okolja.
To delimo tudi z vami, častiti gostje, ki vam nudimo zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin in izdelkov:

Kmetija Sinkovič

V osrčju Kozjanskega se v neokrnjenem podeželskem okolju nahaja kmetija Sinkovič. Glavna dejavnost na kmetiji je prireja mleka, ki ima že več kot 40-letno tradicijo. Iz polnovrednega mleka, ki mu ni nič dodano niti odvzeto, izdelujejo probiotične sadne in navadne jogurte, skuto, namaze ter mlade sire. Pri njih si lahko ogledate celotno kmetijo in proizvodne prostore ter sirarno. Na voljo pa je tudi degustacija njihovih okusnih izdelkov: jogurtov, sirov, namazov, grškega jogurta in drugih mlečnih izdelkov. Bogato ponudbo odličnih domačih mlečnih izdelkov pa so pred kratkim obogatili še s prvim domačim »frozen jogurtom« Frozy-jem v Sloveniji, ki ga obožujejo majhni in veliki!

Vrenska Gorca 4, 3255 Buče;
M. +386 (0)41 369 354;
katja.sinkovic@gmail.com;
www.kmetijasinkovic.si

Kmetija Gorjup

Družinska kmetija Gorjup je le hrib oddaljena od Kozjega in je pravo mesto za vse ljubitelje domačega mesa in mesnih izdelkov. Ukvarjajo se z živinorejo in predelavo mesnin, z domačo krmo hranjena živina živi v pogojih, ki zagotavljajo počasno rast in kakovostno meso. Časi se spreminjajo in z njim tudi standardi kakovosti v proizvodnji ter okusi kupcev. Za zagotavljanje standardov kakovosti so na kmetiji uredili sodobno predelovalnico mesnin. Ponujajo pestro izbiro izdelkov, salame, hrenovke, domačo tirolko, pašteto, zmajevo klobaso, zaseko, narezke in še bi lahko naštevali. Obiščete jih lahko s predhodno najavo.

Zdole 45, 3260 Kozje;
M. +386 (0)41 809 547;
karel.gorjup@gmail.com

Sadko

Ekološka kmetija Dobravc, je s svojim travniškim sadovnjakom locirana v osrčju Kozjanskega parka. Iz stoletnih kmečkih jablan že več let ustvarjajo okusne, dobre izdelke, obenem pa ohranjajo kmečko tradicijo. Voda, zemlja in zrak, brez kemičnih gnojil in pesticidov skupaj s spretnimi rokami je njihov recept za proizvodnjo plodov izjemne kakovosti in okusa. S to prakso ponudijo jabolčne izdelke SADKO, ki so v samem vrhu kakovosti.
Verjamejo, da izbira hrane in pijače vpliva na naše zdravje. Ekološko pridelana hrana ima pozitiven vpliv na naše telo in okolje. Zavzemajo se za proizvodnjo 100% ekološkega sadja, ki ima posebno aromo in polnost okusa. Ker je njihov sok narejen iz sveže obranih jabolk je ohranjena visoka vsebnost vitamina-C, ki je ključen gradnik imunskega sistema.

Vrenska Gorca 16, 3255 Buče,
M +386 (0) 51 311 416,
sadko@ekod.si,
https://www.sadko.si/si/

Pekarna pod gradom

Pri Pekarni pod gradom se jutro zgodaj začne. Peka je njihova strast. Z ljubeznijo pečejo in ustvarjajo kruh in pecivo, ki prebudi brbončice in napolni srce. Verjamejo, da mora domač, ročno narejen kruh biti na voljo vsem.
V Pekarni pod gradom vsakodnevno eksperimentirajo z novimi okusi in kombinacijami naravnih, lokalnih surovin, kar jih pripelje do edinstvenih izdelkov. Dolgo so preizkušali različne vrste mok, semen, zrn in izbrali kakovostne sestavine, ki naredijo njihove izdelke tako dobre in posebne. Vsi izdelki, ki jih nudijo, so ročno izdelani izpod rok pridnih nočnih mojstrov. V njihovi peči nastajajo različne vrste kruha, pekovskega peciva, potice, piškoti, biskvitno pecivo, granola včasih tudi pizza ali pa kaj drugega.
Verjamejo v domače, tradicionalne izdelke, ki prebudijo okus domačnosti. To strast delijo s svojimi lokalnimi strankami in tistimi, ki prihajajo od daleč naokoli in uživajo v dobrotah, ki so jih pripravili.
To je tudi razlog, da smo pri Apartmajih in sobah na gradu ravno v kolegih s Pekarne pod gradom našli odličnega partnerja za pripravo naše GRAJSKE ZAJTRK KOŠARICE! Tako lahko brezskrbno uživate v skrbno pripravljeni zajtrk košarici vsak dan svojega bivanja na gradu in ste med okušanjem dobrot prepričani, da so vse do zadnje pripravljene z veliko mero strokovnosti, skrbnosti in ljubezni.

Čebelarstvo Kozmus

Na čebelarstvu Kozmus na Pilštanju, ki leži v jugovzhodnem delu Slovenije, v osrčju Kozjanskega parka, čebelarijo s približno 50-timi čebeljimi družinami. Vodja čebelarstva je dr. Peter Kozmus, priznan čebelar, čebelarski strokovnjak in predavatelj. Zaposlen je na Čebelarski zvezi Slovenije, kjer skrbi za čistost vrste kranjske čebele. Od leta 2017 je podpredsednik največje čebelarske organizacije na svetu APIMONDIA. V okviru svojih nalog se udeležuje številnih čebelarskih konferenc po vsem svetu, kjer na različne načine pomaga čebelarjem. Trenutno je naš največji ambasador slovenskega čebelarstva v svetu!
Med na čebelarstvu Kozmus pridelujejo z veliko skrbnostjo in si pri prizadevajo obdržati njegovo prvinsko kakovost. Med izdelki čebelarstvo ponuja različne vrste medu, cvetni prah, propolis, vosek ter izdelke, ki jih iz teh sestavin izdelujejo. Od leta 2017 so vključeni v kolektivno blagovno znamko »Slovenski med kontrolirane kakovosti« ki kakovost naših izdelkov dodatno potrjuje.

Pilštanj 62, 3261 Lesično;
T. +386 (0)3 809 02 21;
M. +386 (0)41 352 997;
peter.kozmus@gmail.com;
www.kozmus.net

Naročilo in prevzem zajtrka košarice

- Pred prihodom - ob potrditvi rezervacije po elektronski pošti.
- Med bivanjem v apartmajih in sobah – gost izbiro sporoči v odpiralnem času recepcije.

Košarica pričaka goste v viteški dvorani, ki se nahaja neposredno pod sobami in apartmaji – z oznako sobe gosta. Prevzem košarice od 7.30 ure naprej, oddaja prazne košarice najkasneje do večera.

POLETNI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7. ure do 7.30
ZIMSKI ČAS DOSTAVE ZAJTRKOV – Od 7.30 do 8. ure

Doplačilo za dodatno jed pri zajtrku je 6,00 €/jed.

DELOVNI ČAS 

 

Dragi grajski prijatelji, z veseljem vas obveščamo, da bo grad Podsreda od 1. aprila 2022 dalje, odprt vsak dan, razen ob ponedeljkih med 10. in 17. uro.

Zapri

Registration

Forgotten Password?