NOČ SKRIVNOSTI V GRAJSKI TEMI NA GRADU PODSREDA

SI UPATE?
Odkrijte skrivnosti gradu Podsreda v temi!

PONEDELJEK, 30. OKTOBER 2023
OD 17. DO 21. URE

Ko grad zajame noč, se grajska vrata škripaje odpro … Iz kamnitih razpok in temačnih kotičkov pa se prikradejo »DUHOVI GRAJSKE PRETEKLOSTI«. Od grajskega vojščaka in grajskega grofa do hlapca, ki je naganjal strah v kosti z rožljanjem verig, manjkala ne bo niti mila podoba Heme … Spoznajte duhove grajske preteklosti ob sprehodu skozi zatemnjeni grad, na katerem si boste pot osvetljevali s SVETILKAMI!

 

OBISKOVALCE ČAKA:

Sprehod skozi zatemnjeni grad, kjer vas bodo v različnih prostorih pričakali duhovi grajske preteklosti in vam zaupali svoje zgodbe. NAMIG: PRINESITE SVOJE SVETILKE!

Pripovedovanje strašnih zgodb ob odprtem ognjišču v grajski kuhinji: Pustite, da vas očarajo skrivnosti in legende in prisluhnete odmevom preteklosti, ki odzvanjajo skozi grajske zidove.

Delavnica izdelave čajne mešanice: Sestavite si posebno grajsko ČAJNO MEŠANICO po svoji meri, željah in potrebah. V sodelovanju s »grajsko zeliščarko« Karmen Gajšek iz »Kje so tiste rožice?«.

POSLIKAVA OBRAZA in druge GRAJSKE »STRAŠLJIVE« USTVARJALNICE.

 

Strašljive dobrote in pijače v Grajski kavarni Podsreda: Vabljeni, da se posladkate z okusnimi »strašljivimi« prigrizki in pijačami, za katere bo poskrbela Grajska kavarna Podsreda. Uživajte v mamljivih okusih bučnih in jabolčnih sladic, čarobnih napitkov in drugih mamljivih dobrot. Tudi kaj toplega »za pojest« se bo našlo! Ne bo pa seveda manjkal PEČEN KOSTANJ.

 

Dogodek poteka v sodelovanju s Kozjanskim parkom, dramsko skupino KOZJI ROG in TD Pilštanj.

 

Pridružite se nam ob enkratni priložnosti, da doživite mistično privlačnost gradu Podsreda V TEMI. Spoznajte skrivnostni ambient, ko se grad spremeni v »strašljivo-očarljivo okolje«, ki ga osvetljuje le utripajoč sij sveč in svetilk.

Podajte se na »mračno« grajsko pustolovščino in se nam pridružite na noči nepozabnih doživetij, ko se bomo potopili v temačen ambient gradu.

 

VSTOPNINA NA DODODEK

ODRASLI // 3,00 €

OTROCI // 2,00 €

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?