POMLADNO PREBUJANJE NA GRADU PODSREDA

OBVESTILO O NOVEM DELOVNEM ČASU!

Topli dnevi na Gradu Podsreda prinašajo nove dogodivščine!

Od 27. FEBRUARJA dalje vas vabimo, da raziščete naš grad, ki se v toplem soncu prebuja iz zimskega spanca.

*NOV ODPIRALNI ČAS*

KDAJ? Vsak dan od TORKA do SOBOTE, med 10. in 17. uro.

POMEMBNO: Ob PONEDELJKIH in NEDELJAH si tudi grad zasluži počitek, zato smo ZAPRTI

Čakajo vaš naše številne grajske razstave, ki jih lahko doživite z avdio vodenjem, in se prepustite zgodbam, ki so zaznamovale stoletja. Za vse pustolovce pa imamo pripravljeno posebno doživetje – pustolovščino Lov na zaklad po skrivnostnih kotičkih gradu!

Medtem ko Grajska kavarna Podsreda ostaja zaprta zaradi obnov, vas grad vabi, da odkrijete grajske čare in skrivnosti. Pridite in doživite nepozabne trenutke v objemu toplejših dni na Gradu Podsreda!

KAJ LAHKO DOŽIVITE MED OBISKOM GRADU?

  1. Sprehod po Grajski poti: Uživajte v raziskovanju slikovite okolice iz kraja Podsreda, skozi gozd do gradu Podsreda. (VEČ O POTI)
  2. Ogled grajskih razstav in raziskovanje lokalne kulturne dediščine skozi razstave v grajskih prostorih: Spoznajte bogato zgodovino gradu in njegovega okolja skozi ogled grajskih sob in dvoran ter zanimivih razstav v grajskem muzeju. (VEČ INFO O STALNIH RAZSTAVAH)
  3. Spoznavanje zgodbe in legend o gradu Podsreda skozi audio-voden ogled. (VEČ INFO O VODENIH OGLEDIH)
  4. Pustolovska igra “Lov na zaklad” za družine in otroke: Pridružite se zabavni grajski avanturi z igro Lov na zaklad, ki vabi na raziskovanje skritih kotičkov gradu. (VEČ O IGRI LOV NA ZAKLAD)
  5. Razstave za otroke: Otroci bodo uživali v ogledu otroških razstav Hermana Lisjaka o vesolju, zemlji, Kozjanskem parku in igračah iz Celjskega muzeja novejše zgodovine, ki so prilagojene njihovi starostni skupini in interesom. (VEČ INFO O ZAČASNIH RAZSTAVAH)
  6. Gostoljubna kulinarična doživetja: Okusite lokalne specialitete in občutite pristen okus Kozjanske regije v grajski kavarni ali si privoščite grajsko pojedino v obliki narezka iz lokalnih dobrot kmetije Kunej (VEČ O NAREZKU).
  7. Obisk grajske kavarne, kjer si lahko privoščite osvežilno pijačo ali sladico ob sproščujočem ambientu. (VEČ INFO O KAVARNI)
  8. Nakup unikatnih spominkov in lokalnih izdelkov v trgovini s spominki na gradu Podsreda. (VEČ O GRAJSKI TRGOVINI)
  9. Izleti v okolico: Izkoristite priložnost za raziskovanje bližnjih naravnih znamenitosti Kozjanskega regijskega parka, ki ležijo v okolici gradu. (KAJ DOŽIVETI V OKOLICI GRADU)

Uživajte v svojem obisku in doživite vse, kar ponuja grad Podsreda s svojo okolico!

Zapri

Registration

Forgotten Password?