PROST VSTOP: “ZA DRUŽINE BREZPLAČNO” IN “MEDNARODNI MUZEJSKI DAN”

Pozor, družine in ljubitelji kulture! Pripravite se na teden brezplačnih doživetij na gradu Podsreda v osrčju Kozjanskega regijskega parka, kjer se tudi letos pridružujemo akcijima »Za družine brezplačno« in »Mednarodni muzejski dan«.

ZA DRUŽINE BREZPLAČNO: 16. maj – 21. maj 2023

V okviru akcije Zveze prijateljev mladine »ZA DRUŽINE BREZPLAČNO« bomo v dneh OD 16. DO 21. MAJA, družinam omogočili brezplačen ogled gradu Podsreda z namenom, da družine v hramih umetnosti in kulture doživite nekaj lepega, poučnega in zabavnega.

Letošnje geslo Mednarodnega dneva družin se glasi: Družine in demografske spremembe.

VABLJENE TOREJ DRUŽINE, željne grajskih dogodivščin, da med torkom in nedeljo (OD 16. DO 21. MAJA) brezplačno obiščete naš grad in se potopite v naš hram umetnosti, kulture in izobraževanja.

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN: četrtek, 18. maj 2023

Na mednarodni muzejski dan, v četrtek, 18. maja 2023, vas  med 10. in 17. uro vabimo na grad Podsredo na BREZPLAČEN VSTOP ZA POSAMEZNIKE IN DRUŽINE in ogled naših stalnih ter občasnih razstav s  Središčem za obiskovalce Kozjanskega  parka.

V Kozjanskem parku in na gradu Podsreda se pridružujemo tudi praznovanju MEDNARODNEGA MUZEJSKEGA DNE, ki ga v Sloveniji organizira Slovenski odbor ICOM v sodelovanju s Skupnostjo muzejev Slovenije.

Muzeji ga po vsem svetu praznujejo 18. maja. Tema letošnjega mednarodnega Muzejskega dne je MUZEJI, TRAJNOSTNI RAZVOJ IN DOBRO POČUTJE.

POSEBNA GRAJSKA KUPČIJA

LOV NA ZAKLAD PO AKCIJSKI CENI

MED 16. IN 21. MAJEM ujemite priložnost

za grajsko družinsko pustolovščino “LOV NA ZAKLAD”

PO AKCIJSKI CENI: 12,00 € na osebo!

DELOVNI ČAS GRADU

OD 1. APRILA DO 31. OKTOBRA 2023:

Vsak dan med 10. in 17. uro, razen ob ponedeljkih, ko smo zaprti.

V odpiralnem času gradu bodo obiskovalce s svojo ponudbo razvajali tudi Grajska kavarna, Trgovinica lokalnih produktov in Središče za obiskovalce Kozjanskega parka.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?