RAZSTAVA »HERMAN LISJAK V KOZJANSKEM PARKU«

24. maja obeležujemo EVROPSKI DAN PARKOV. Letošnji slogan je »V PARKE PO ZDRAVJE«.

V Kozjanskem parku smo v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje pripravili interaktivno razstavo »HERMAN LISJAK V KOZJANSKEM PARKU«.

Ob tej priložnosti smo za vas pripravili film na katerem se s Hermanom Lisjakom virtualno sprehodite po razstavi, ki si jo lahko »v živo« ogledate na gradu Podsreda vsak dan, razen ob ponedeljkih med 10. in 16. uro vse do leta 2022.

RAZSTAVA HERMAN LISJAK

Na razstavi so na ogled izbrane vsebine razstav »Zemlja pleše« in »Herman Lisjak vódi po vôdi«, dopolnili pa smo jo tudi z izjemnimi vsebinami Kozjanskega parka: geološke značilnosti in skalni osamelci ter travniški sadovnjak in travnik ali rožnik v Kozjanskem parku. Vsebine so namenjene spoznavanju našega okolja, pomenu njegovega varovanja in trajnostnega razvoja. Razstava je razdeljena na štiri sklope:  ŽIVIMO NA ZEMLJI,  GREMO V VESOLJE, BOGASTVO RAZLIČNOSTI SLOVENIJE in HERMAN LISJAK VÓDI PO VÔDI.

Razstava je primerna za otroke in mladino ter tudi za odrasle. Razstava mlade raziskovalce spodbuja: Raziskujte, preizkušajte in se učite! NOVA ZNANJA PA PRENESITE V SVOJA ŽIVLJENJA IN V NARAVO.

Katalog razstave lahko prelistate TUKAJ.

Registration

Forgotten Password?