PRIREDITVE NA GRADU PODSREDA

Dogodki na gradu Podsreda

Dobrodošli na strani z dogodki enega najbolje ohranjenih romanskih gradov iz 12. stoletja v Sloveniji – gradu Podsreda.

V zadnjih 40 letih je grad doživel popolno prenovo in postal ključni nosilec kulturne, promocijske, izobraževalne, družabne in turistične ponudbe. Tako naš srednjeveški grad ni le zgodovinska znamenitost, temveč tudi živahno središče kulturnih, turističnih in prireditvenih dejavnosti.

Naj ste ljubitelj zgodovine, kulture ali pa preprosto iščete edinstveno in nepozabno doživetje, grad Podsreda vsakomur ponudi kaj zanimivega.

Prebrskajte naš koledar dogodkov in odkrijte prireditve, razstave, koncerte in druge zanimive dogodke, ki se odvijajo na tej izjemni lokaciji.

Glasbeno poletje na gradu

Na gradu Podsreda potekajo že od leta 1995 glasbene prireditve, pod skupnim nazivom »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«.

V poletnih mesecih se mogočni grajski zidovi napolnijo z zvoki priznanih glasbenih mojstrov in njihovih učencev. Glasbeno poletje s programom različnih glasbenih seminarjev pomeni pomemben doprinos k oživljanju prenovljene grajske stavbe.

Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponujajo vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov.

Delo na seminarjih poteka individualno, kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranje v skupinah.
Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je priznani klarinetist prof. Andrej Zupan.

Grajski ŽIV ŽAV na gradu

Stopite nazaj v čas in uživajte v zabavnem srednjeveškem rajanju za vso družino - vsako poletje na gradu Podsreda, zadnji vikend v avgustu.

Grajsko rajanje bomo združili s potovanjem skozi čas v zavetju najbolj grajskega med slovenskimi gradovi – GRADU PODSREDA. Raziščite skrivnostno in zabavno srednjeveško življenje, spoznajte pisane like in navijajte za svoje favorite v napetem viteškem mečevanju ter izkoristite priložnost za brezplačno raziskovanje gradu.

Lepo vabljeni na Grajski ŽIV ŽAV na gradu Podsreda, kjer bodo tako mladi kot starejši grajski raziskovalci uživali v srednjeveških igrah, osupnili ob pravih viteških bojih, spoznali grajske netopirje in zaplesali ter zapeli ob odlični glasbi ter si privoščili slastno pojedino v okviru lokalne ponudbe hrane in pijače na grajskem dvorišču.

Pozor, družine in ljubitelji kulture!

»ZA DRUŽINE BREZPLAČNO«
torek, 16. – nedelja, 21. maj 2023

BREZPLAČEN VSTOP V GRAD ZA DRUŽINE

_______________

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN
četrtek, 18. maj 2023

BREZPLAČEN VSTOP ZA POSAMEZNIKE IN DRUŽINE

 

grad podsreda odpiralni čas

 

 

Zapri

Registration

Forgotten Password?