ODPIRALNI ČAS IN DOGODKI MED KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI

Razveseljive novice za prihajajoče šolske počitnice! Pridružite se nam na Gradu Podsreda tudi med “KROMPIRJEVIMI POČITNICAMI 2023“, od 28. oktobra do 5. novembra 2023, in se pripravite na očarljiva jesenska doživetja na gradu in v okolici!

***DELOVNI ČAS GRADU V ČASU KROMPIRJEVIH POČITNIC***

Med jesenskimi šolskimi počitnicami, od 28. oktobra do 5. novembra 2023, bo grad odprt VSAK DAN od 10. do 17. ure, razen v ponedeljek, 30. oktobra, ko bomo v sklopu dogodka “NOČ SKRIVNOSTI V GRAJSKI TEMIodprti med 17. in 21. uro, in v sredo, 1. novembra, ko je grad ZAPRT.

V odpiralnem času gradu bodo obiskovalce s svojo ponudbo razvajali tudi Grajska kavarna, Trgovinica lokalnih produktov in Središče za obiskovalce Kozjanskega parka.

KAJ LAHKO DOŽIVITE MED OBISKOM GRADU?

Sprehod po Grajski poti: Uživajte v raziskovanju slikovite okolice iz kraja Podsreda, skozi gozd do gradu Podsreda. (VEČ O POTI)

Ogled grajskih razstav in raziskovanje lokalne kulturne dediščine skozi razstave v grajskih prostorih: Spoznajte bogato zgodovino gradu in njegovega okolja skozi ogled grajskih sob in dvoran ter zanimivih razstav v grajskem muzeju. (VEČ INFO O STALNIH RAZSTAVAH)

Spoznavanje zgodbe in legend o gradu Podsreda skozi audio-voden ogled. (VEČ INFO O VODENIH OGLEDIH)

Pustolovska igra “Lov na zaklad” za družine in otroke: Pridružite se zabavni grajski avanturi z igro Lov na zaklad, ki vabi na raziskovanje skritih kotičkov gradu. (VEČ O IGRI LOV NA ZAKLAD)

Razstave za otroke: Otroci bodo uživali v ogledu otroških razstav Hermana Lisjaka o vesolju, zemlji, Kozjanskem parku in igračah iz Celjskega muzeja novejše zgodovine, ki so prilagojene njihovi starostni skupini in interesom. (VEČ INFO O ZAČASNIH RAZSTAVAH)

Gostoljubna kulinarična doživetja: Okusite lokalne specialitete in občutite pristen okus Kozjanske regije v grajski kavarni ali si privoščite grajsko pojedino v obliki narezka iz lokalnih dobrot kmetije Kunej (VEČ O NAREZKU).

Obisk grajske kavarne, kjer si lahko privoščite osvežilno pijačo ali sladico ob sproščujočem ambientu. (VEČ INFO O KAVARNI)

Nakup unikatnih spominkov in lokalnih izdelkov v trgovini s spominki na gradu Podsreda. (VEČ O GRAJSKI TRGOVINI)

Izleti v okolico: Izkoristite priložnost za raziskovanje bližnjih naravnih znamenitosti Kozjanskega regijskega parka, ki ležijo v okolici gradu. (KAJ DOŽIVETI V OKOLICI GRADU)

Uživajte v svojem obisku in doživite vse, kar ponuja grad Podsreda s svojo okolico!

NE ZAMUDITE ZABAVNEGA DOGODKA:

"NOČ SKRIVNOSTI V GRAJSKI TEMI" na Gradu Podsreda

KDAJ?

PONEDELJEK, 30. OKTOBER 2023,

OD 17. DO 21. URE

Ko grad zajame noč, se grajska vrata škripaje odpro … Iz kamnitih razpok in temačnih kotičkov pa se prikradejo »DUHOVI GRAJSKE PRETEKLOSTI«. Od grajskega vojščaka in Celjskega grofa do hlapca, ki je naganjal strah v kosti z rožljanjem verig, manjkala ne bo niti mila podoba Heme … Spoznajte duhove grajske preteklosti ob sprehodu skozi zatemnjeni grad, na katerem si boste pot osvetljevali s SVETILKAMI!

ČAKA VAS:

Sprehod skozi zatemnjeni grad, kjer vas bodo v različnih prostorih pričakali duhovi grajske preteklosti in vam zaupali svoje zgodbe. NAMIG: PRINESITE SVOJE SVETILKE! ?

Pripovedovanje strašnih zgodb ob odprtem ognjišču v grajski kuhinji.

Delavnica izdelave čajne mešanice z »grajsko zeliščarko«.

In druge GRAJSKE »STRAŠLJIVE« USTVARJALNICE.

 

Poskrbljeno bo tudi za strašljive dobrote in pijače v Grajski kavarni Podsreda!

 

Pridružite se nam ob enkratni priložnosti, da doživite grad Podsreda V TEMI. Spoznajte skrivnostni ambient, ko se grad spremeni v »strašljivo-očarljivo okolje«, ki ga osvetljuje le utripajoč sij sveč in svetilk.

VSTOPNINA NA DOGODEK

ODRASLI // 3,00 €

OTROCI // 2,00 €

Zapri

Registration

Forgotten Password?