PRVOMAJSKI PRAZNIKI NA GRADU PODSREDA

Dragi grajski prijatelji, z veseljem vas obveščamo, da naš “najbolj grajski med gradovi na Slovenskem” grad Podsreda letos vabi na raziskovanje grajskih prostorov tudi med PRVOMAJSKIMI PRAZNIKI!

In sicer bo grad ODPRT VSAK DAN – od 25. APRILA (torek) do 7. MAJA (nedelja) med 10. in 17. uro. Torej vas na gradu z veseljem pričakujemo tudi 27. aprila in 1. ter 2. maja.

Raziskovanja gradu se lahko lotite sami, s pomočjo avdio-vodnika, in se na lastne oči in ušesa prepričajo, zakaj grad Podsreda ostaja eden najbolj znanih in dobro ohranjenih gradov v naši državi, ki slovi po številnih lepo ohranjenih srednjeveških arhitekturnih elementih in zanimivih razstavah.

7 IDEJ KAJ POČETI

med obiskom na gradu Podsreda

1. Raziščite novo SREDIŠČE ZA OBISKOVALCE KOZJANSKEGA PARKA

Središče za obiskovalce Kozjanskega parka in Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje je interaktivni prostor, ki predstavlja visokodebelne travniške sadovnjake, ptiča čebélarja, dolino srednjeveških trgov v Kozjanski dolini, ki imajo izjemno bogato zgodovinsko in arhitekturno vrednost, v tem prostoru so predstavljene tudi naravne in kulturne znamenitosti.

2. Razvajate brbončice v GRAJSKI KAVARNI

Vabljeni v GRAJSKO KAVARNO, kjer lahko izbirate med pestro ponudbo toplih napitkov (kava, lokalni čaji), se odžejate z različnimi lokalnimi pijačami (vino, pivo) ali razvajate svoje brbončice z grajskimi koktejli.

Na zunanjem dvorišču pod kostanji ali v prijetnem grajskem ambientu se lahko tudi posladkate z grajskimi torticami ter domačim kozjanskim jabolčnim zavitkom. Za preganjanje časa najmlajših so na voljo leseni poganjalci za otroke.

3. Nakupite dobrote v TRGOVINI LOKALNIH PONUDNIKOV

Grajski prodajni kotiček lokalnih izdelkov nudi izdelke več kot 30 različnih ponudnikov iz območja Kozjanskega parka in biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Poudarek je na proizvodih lokalnih ekoloških kmetij in izdelkih umetnostne obrti.

V trgovinici lahko kupite zanimive spominke, igrače, steklene izdelke, nakit ali kakšen drug uporaben izdelek. Na voljo so tudi keksi, različno pecivo, mlinci, čokolada, medeni izdelki, suhomesnati izdelki kot tudi različna vina, penine, jabolčno vino, kis, zeliščni likerji, čaji in sokovi…

Vse izdelke za vas tudi zapakiramo v darilno embalažo, v kolikor bi želeli z njimi razveseliti prijatelje.

4. Podajte se na grajsko pustolovščino LOV NA ZAKLADMali in veliki grajski raziskovalci vitez vas potrebuje! Bodite njegovi pomočniki.

Poleg vsebine srednjeveškega gradu Podsreda, ki na ogled postavlja številne zanimive razstave in zgodovinske prostore, vas naš srednjeveški velikan vabi k sodelovanju v zabavni grajski pustolovščini – Lov na zaklad na gradu Podsreda, primerni za vso družino, ki bo zagotovo uživala v raziskovanju skrivnih kotičkov gradu.

5. Obiščite grad Podsreda po GRAJSKI POTI PODSREDA


Ena izmed najlepših možnosti spoznavanja okolice gradu in našega zavarovanega območja je GRAJSKA PEŠPOT PODSREDA (2,5 km), ki povezuje srednjeveški trg Podsreda in naš grad. ⁣⁣⁣⁣⁣

Obiskovalci lahko na poti preizkusijo svoje znanje o gozdu in bogati flori in favni na različnih iteraktivnih točkah ob poti (v slovenskem in angleškem jeziku). Pot ni zahtevna in je primerna za vse generacije.


6. Okusite Kozjansko z GRAJSKIM NAREZKOMZa popoln pobeg od vsakdana v varno zavetje grajskih zidov bo poskrbela grajska pojedina v obliki narezka, ki vas bo popeljal v davne čase grajske gospode.

Narezek si boste po predhodnem naročilu (vsaj en dan vnaprej) privoščili v grajski kuhinji ali na dvorišču gradu pod mogočnimi kostanji, pojedina pa je sestavljena iz pristnih domačih dobrot, ki jih pripravijo na bližnji Kmetiji Kunej, in naravnega jabolčnega soka iz kozjanskih jabolk iz sadovnjaka Kozjanskega parka.

Po želji lahko sok nadomestimo s stekleničko rujne kapljice iz lokalne vinarne.

7. Odkrijte lepote okolice gradu z E-KOLESIGrad Podsreda vabi k odkrivanju zgodb, ki se skrivajo znotraj grajskega obzidja, še več neodkritih lepot pa se skriva v okolici, v srcu zavarovanega območja Kozjanskega regijskega parka.

Na gradu Podsreda nudimo možnost najema električnih koles za 20,00 € na dan.

Na spodnji povezavi najdete tudi možne kolesarske poti za odkrivanje zanimivosti zavarovanega območja po okolici gradu Podsreda.

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?