RAZSTAVA “MAGIČNA NARAVA 2022” NA GRADU PODSREDA

Odkrijte lepote narave skozi objektiv!

V letu 2023 je Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije ob pomoči Nacionalnega inštituta za biologijo speljalo že šesti mednarodni natečaj naravoslovnih fotografij Magična narava. Letnica 2022 v naslovu razstave ni pomota – natečaj in razstava sta res potekala v letu 2023, a so fotografije večinoma nastajale v letu 2022.

Na natečaj se je odzvalo 209 fotografov s celega sveta. Skupaj so prispevali več kot v3.000 fotografij, ki so bile razvrščene v šest kategorij: sesalci, ptiči, ostale živali, rastline, naravna krajina, človek in narava. Štiričlanska komisija naravoslovnih fotografov iz Slovenije, Italije in Norveške je v vsaki kategoriji izbrala po eno zmagovalno in še 9 fotografij, ki so prejele priznanje. Fotografa, ki sta na žirijo s svojim delom naredila največji vtis sta dobila naziv “Naravoslovni fotograf leta 2022” in “Slovenski naravoslovni fotograf leta 2022”. To sta postala Mike Korostelev iz Rusije za fotografijo »Hunt« in Gorazd Golob iz Slovenije za fotografijo z nazivom »Snowing«.

Razstava je na ogled od 1. aprila do konca junija 2024, ponuja pa izjemno priložnost, da iz prve roke doživite mojstrovine, ki so oblikovale svet naravoslovne fotografije.

Ne zamudite te izjemne razstave, ki prinaša čarobnost narave neposredno v srce Kozjanskega parka. Lepo vabljeni!

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?