REDNI ODPIRALNI ČASI: Vstopite v Svet Zgodovine!

Vrnitev k rednemu odpiralnemu času!

Z aprilom smo na gradu Podsreda ponovno odprli svoja vrata po rednem odpiralnem času. Vabimo vas, da nas obiščete OD TORKA DO NEDELJE, MED 10. IN 17. URO. Potopite se v bogato zgodovino, raziščite očarljive razstave in doživite lepoto enega najbolje ohranjenih srednjeveških gradov v Sloveniji.

Opomba, ob PONEDELJKIH si naš grad zasluži počitek, zato so na ta dan naša vrata ZAPRTA.

Izkoristite priložnost za potovanje skozi čas v enem izmed najbolj čarobnih krajev. Ne glede na to, ali ste ljubitelj zgodovine, narave ali iščete edinstveno grajsko doživetje, grad Podsreda obljublja nepozabno izkušnjo.

Načrtujte svoj obisk zdaj in dovolite, da vam zidovi gradu šepetajo stoletne zgodbe.

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA do nadaljnjega zaradi obnovitvenih del.

V sklopu prizadevanj za izboljšanje doživetij obiskovalcev in ohranjanje kulturne dediščine se na gradu Podsreda izvajajo obsežna renovacijska dela.

Za razumevanje in potrpežljivost se zahvaljujemo vsem obiskovalcem in vas vabimo, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

V tem času grad Podsreda še naprej vabi k raziskovanju svojih zgodovinskih zakladov in čudovite narave, ki obdaja grad.

KAJ LAHKO DOŽIVITE MED OBISKOM GRADU?

  1. Sprehod po Grajski poti: Uživajte v raziskovanju slikovite okolice iz kraja Podsreda, skozi gozd do gradu Podsreda. (VEČ O POTI)
  2. Ogled grajskih razstav in raziskovanje lokalne kulturne dediščine skozi razstave v grajskih prostorih: Spoznajte bogato zgodovino gradu in njegovega okolja skozi ogled grajskih sob in dvoran ter zanimivih razstav v grajskem muzeju. (VEČ INFO O STALNIH RAZSTAVAH)
  3. Spoznavanje zgodbe in legend o gradu Podsreda skozi audio-voden ogled. (VEČ INFO O VODENIH OGLEDIH)
  4. Pustolovska igra “Lov na zaklad” za družine in otroke: Pridružite se zabavni grajski avanturi z igro Lov na zaklad, ki vabi na raziskovanje skritih kotičkov gradu. (VEČ O IGRI LOV NA ZAKLAD)
  5. Razstave za otroke: Otroci bodo uživali v ogledu otroških razstav Hermana Lisjaka o vesolju, zemlji, Kozjanskem parku in igračah iz Celjskega muzeja novejše zgodovine, ki so prilagojene njihovi starostni skupini in interesom. (VEČ INFO O ZAČASNIH RAZSTAVAH)
  6. Gostoljubna kulinarična doživetja: Okusite lokalne specialitete in občutite pristen okus Kozjanske regije v grajski kavarni ali si privoščite grajsko pojedino v obliki narezka iz lokalnih dobrot kmetije Kunej (VEČ O NAREZKU).
  7. Nakup unikatnih spominkov in lokalnih izdelkov v trgovini s spominki na gradu Podsreda. (VEČ O GRAJSKI TRGOVINI)
  8. Izleti v okolico: Izkoristite priložnost za raziskovanje bližnjih naravnih znamenitosti Kozjanskega regijskega parka, ki ležijo v okolici gradu. (KAJ DOŽIVETI V OKOLICI GRADU)

Uživajte v svojem obisku in doživite vse, kar ponuja grad Podsreda s svojo okolico!

KOZJANSKO,
DEŽELA DOŽIVETIJ

“Odkrijte, doživite, zaljubite se”

Kjer se narava, zgodovina in kultura prepletajo v harmonični simfoniji raznolikih izkušenj. Na Kozjanskem boste odkrili pravo zakladnico doživetij – od romantičnih trenutkov in pustolovščin za družine, do kulinaričnih odkritij ter edinstvenih pustolovščin v naravi. Vabimo vas, da skupaj z nami raziskujete in odkrijete vse, kar ta čarobna pokrajina ponuja!

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?