PRIREDITVE NA GRADU PODSREDA

Dogodki na gradu Podsreda

Dobrodošli na strani z dogodki enega najbolje ohranjenih romanskih gradov iz 12. stoletja v Sloveniji – gradu Podsreda.

V zadnjih 40 letih je grad doživel popolno prenovo in postal ključni nosilec kulturne, promocijske, izobraževalne, družabne in turistične ponudbe. Tako naš srednjeveški grad ni le zgodovinska znamenitost, temveč tudi živahno središče kulturnih, turističnih in prireditvenih dejavnosti.

Naj ste ljubitelj zgodovine, kulture ali pa preprosto iščete edinstveno in nepozabno doživetje, grad Podsreda vsakomur ponudi kaj zanimivega.

Prebrskajte naš koledar dogodkov in odkrijte prireditve, razstave, koncerte in druge zanimive dogodke, ki se odvijajo na tej izjemni lokaciji.

Glasbeno poletje na gradu

Na gradu Podsreda potekajo že od leta 1995 glasbene prireditve, pod skupnim nazivom »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«.

V poletnih mesecih se mogočni grajski zidovi napolnijo z zvoki priznanih glasbenih mojstrov in njihovih učencev. Glasbeno poletje s programom različnih glasbenih seminarjev pomeni pomemben doprinos k oživljanju prenovljene grajske stavbe.

Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponujajo vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov.

Delo na seminarjih poteka individualno, kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranje v skupinah.
Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je priznani klarinetist prof. Andrej Zupan.

GRAJSKI ŽIV ŽAV NA GRADU PODSREDA

Stopite nazaj v čas in uživajte v zabavnem grajskem rajanju za vso družino.

Grajsko rajanje bomo združili s potovanjem skozi čas v zavetju »najbolj grajskega med gradovi na Slovenskem« – GRADU PODSREDA!

Raziščite skrivnostno grajsko življenje in izkoristite priložnost za brezplačno raziskovanje gradu Podsreda.

Grajski ŽIV ŽAV na gradu Podsreda se odvija vsak konec poletja, zadnji vikend v avgustu. Se vidimo naslednje leto!

Zapri

GRAJSKA KAVARNA PODSREDA ostaja ZAPRTA zaradi obnovitvenih del. 

Trenutno na gradu Podsreda potekajo renovacijska dela, vključno s prenovo renesančne dvorane in grajske kapele, ki sta ključna dela naše kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem za razumevanje in potrpežljivost v tem času. Vabimo vas, da sledite našim obvestilom za nadaljnje informacije o ponovnem odprtju kavarne.

Medtem vas Grad Podsreda še vedno toplo vabi k raziskovanju njegovih zgodovinskih zakladov in uživanju v čudoviti naravi, ki nas obdaja.

 

Registration

Forgotten Password?